Datoriile Colterm catre Primaria Timisoara, de peste 128 milioane de lei, „anulate” din pix de catre administratorul judiciar al societatii. VEZI reactia primarului Dominic Fritz

Primaria Timisoara anunta ca va contesta in instanta decizia inexplicabila a administratorului judiciar al Colterm, consortiul condus de Alfa & Quantum Consulting SPRL, de a elimina Municipiul Timisoara de pe lista preliminara a creantelor revendicate, in procedura insolventei, de catre creditorii societatii.


Suma totala din tabelul preliminar al datoriilor Colterm este de 414,7 milioane de lei, desi creditorii au solicitat 519,4 milioane de lei, iar Municipiul Timisoara a intentionat sa se inscrie la masa credala cu peste 128 milioane de lei.

Paradoxal, administratorul judiciar nu numai ca nu a acceptat aceasta suma, ci a stabilit ca Municipiul Timisoara datoreaza Colterm peste 21,2 milioane de lei.

„Decizia consortiului condus de Alfa & Quantum Consulting SPRL, administratorul judiciar al Colterm, de a elimina Timisoara, reprezentata de Primarie, de la masa credala in procedura insolventei este absurda si inexplicabila.

Primaria Timisoara plateste, pentru Colterm, din banii timisorenilor datorii din trecut pe care este absolut normal ca administratorul judiciar sa le recunoasca. Primaria Timisoara va contesta in instanta aceasta decizie.

Asa cum aratam zilele trecute Primaria Timisoara plateste, luna de luna, pana in decembrie 2023, 1,7 milioane de lei, catre E.On in contul datoriei pe care Colterm facut-o pentru gazul consumat in 2014.

Tot Primaria Timisoara depune eforturi zi de zi pentru a tine aceasta companie pe linia de plutire. Astazi, de exemplu, au fost virati 7,1 milioane de lei – o suma enorma si care reprezinta un efort urias al orasului – pentru ca societatea sa poata sa achizitioneze in continuare combustibil.

In aceste conditii, eliminarea Primariei Timisoara de la masa credala este pe cale sa produca prejudicii majore orasului si demonstreaza faptul ca mizele sunt altele decat bunul mers al sistemului de termoficare si interesele timisorenilor”, se mentioneaza intr-un comunicat emis de Primaria Timisoara. (Mara Ion)

Leave a Reply