Puls VALUTAR. 5 motive pentru care oamenii utilizeaza transferurile in BTC. Printre acestea, tranzactiile ieftine si mai mult control asupra propriilor bani

In lumea contemporana, unde, s-ar parea ca banii fiduciari se descurca de minune cu toate necesitatile financiare pe care le pot avea oamenii, totusi, tot mai multa popularitate capata bitcoinul si tranzactiile in Bitcoin. Intrebarea in acest sens este simpla si fireasca – de ce ar fi predispus cineva sa faca tranzactii in Bitcoin, odata ce exista atat de multe optiuni de a opera cu banii traditionali? In acest articol incercam sa oferim raspuns la aceasta intrebare.


Principalele motive pentru care oamenii apeleaza la criptomonede

Tranzactii ieftine

Lipsa comisioanelor si taxelor aferente fiecarei tranzactii. Acest lucru se obtine prin excluderea intermediarului din tranzactii si permite utilizatorilor sa economiseasca in cadrul fiecarei tranzactii pe care o fac. Unicul cost suportat la transferul de bitcoini este reprezentat prin acel comision pe care il primesc minerii. Acest comision fluctueaza dar, totusi nu este mai mare decat cel perceput de catre institutiile bancare.

Lipsa de taxe si comisioane face ca achitarea si tranzactionarea in bitcoini pe immediate edge app sa fie rentabila si pentru comerciantii care vand produse si servicii. Pentru acestia este oportun sa adauge posibilitatea de a achita in bitcoini, deoarece in acest caz nu vor suporta comisioane aferente fiecarei plati.

Posibilitatea de a detine control absolut asupra fondurilor

Bitcoinul si alte criptomonede ofera utilizatorilor mult mai mult control asupra propriilor bani. Prin excluderea intermediarilor se reduc nu doar costurile aferente fiecarei tranzactii, ci si riscurile care pot afecta securitatea fondurilor. Astfel, in calitate de detinator de fonduri crypto controlezi unde sunt pastrati banii tai si cum pot fi retrasi.

In acelasi timp, libertatea absoluta in ceea ce priveste detinerea fondurilor reprezinta si un grad de responsabilitate mai mare pentru securitatea acestora. Atunci cand detii criptomonede este important sa ai grija de si nestatator de securitatea acestora.

Viteza

Viteza tranzactiilor, deseori, poate juca un rol cu adevarat important. In acest sens, atunci cand este necesar ca tranzactia sa fie efectuata cat mai rapid, conteaza fiecare secunda. Bancile, de obicei, proceseaza anumite tranzactii in decurs de cateva zile lucratoare sau, minim, in decurs de cateva ore. Daca ar fi sa comparam acest aspect cu viteza tranzactiilor de fonduri in BTC, vom remarca ca tranzactiile in BTC sunt efectuate instantaneu. Plus la aceasta, tranzactiile pot fi procesate si in afara orele de lucru. Astfel, pe langa viteza, mai este un aspect care determina popularitatea utilizarii bitcoinului – accesibilitatea nelimitata a tranzactiilor.

Comoditate

Desi, la prima vedere se pare ca este destul de complicat sa procesez tranzactii in Bitcoin, este mai simplu sa expediezi si sa receptionezi fonduri in BTC, decat in bani fiduciari. Platile online sunt simplificate cu Bitcoin. Nu trebuie sa distribui date personale atunci cand faci o tranzactie sau o plata in bitcoini. Acest lucru este relevant si atunci cand doresti sa face o donatie, de exemplu. Poti pastra numele tau anonim. Exact acelasi lucru este valabil si in cazul tranzactiilor dintre detinatori de fonduri si portofele BTC.

Securitate

Desi blockchainul Bitcoin nu este reglementat de catre nici un guvern sau alta institutie relevanta, tranzactiile in bitcoini sunt mult mai sigure decat cele efectuate cu utilizarea banilor fiduciari. Blockchain-ul bitcoinului este creat in asa mod, incat este cu adevarat imposibil sa-l spargi sau sa urmaresti anumite operatiuni din cadrul acestui blockchain. Chiar daca s-ar gasi un specialist capabil sa faca acest lucru, acesta ar avea nevoie de un echipament cu adevarat performant. Totodata, reiesind din timpul necesar pentru a face spargerea chiar si cu cel mai bun echipament, acest lucru ramane a fi ceva din domeniul fantasticii.

Reiesind din cele mentionate, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru comercianti este mai sigur sa-si faca tranzactiile anume in bitcoini. Aceste tranzactii sunt ireversibile si nici nu pot fi urmarite sau repetate.

Concluzie

Desi varietatea instrumentelor disponibile in cazul fondurilor fiat permite orice tip de actiuni, oamenii totusi tind sa valorifice si transferurile in bitcoini. Acest lucru este determinat de cateva aspecte importante care fac aceasta criptomoneda actuala li populara. In acest sens articol am mentionat aceste aspecte, iar in cazul in care doresti sa investesti in BTC pentru a te bucura de avantajele acestei criptomonede chiar acum – poti cumpara bitcoini pe immediate edge app – platforma care iti ofera toate instrumentele necesare pentru un trading crypto de succes! (I.P.)

 

Leave a Reply