Vicepresedintele Senatului, Robert Cazanciuc: Certificatul verde la locul de munca, o batalie intre drepturi fundamentale! Vaccinarea e o solutie individuala, nu am auzit ca cei vaccinati nu transmit

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justitie in perioada 2013 – 2015, a declarat, luni, la Profit TV, despre proiectul de lege privind introducerea certificatului verde la locul de munca, ca, daca se va merge cu acest proiect in Legislativ, vom avea o batalie intre drepturi fundamentale, intre dreptul la munca si dreptul la sanatate.


Potrivit senatorului, vaccinarea este solutia individuala. ”Nu am auzit ca cei vaccinati nu transmit”, a mai aratat el, relateaza News.ro.

”Eu cred ca masurile luate pentru combarerea pandemiei se vad deja, sunt la 100.000 de teste pe zi, s-au infiintat aceste centre de tratament si testare, filosofia actualei guvernari s-a bazat pe preventie, sa facem tot posibilul sa nu ajunga oamenii la ATI”, a spus senatorul PSD.

El a precizat ca ”vaccinarea este solutia individuala”. ”Nu am auzit ca cei vaccinati nu transmit. Fiecare trebuie sa intelegem ca este solutia individuala si ne protejeaza. Ne-am angajat in coalitie ca, pe partea de pandemie, sa vorbeasca cei care se pricep”, a mai afirmat Cazanciuc.

Senatorul social-democrat s-a referit si la certificatul verde la locul de munca, proiect blocat in Parlament.

”Daca vreti sa mergem in Parlament cu certificatul verde la locul de munca, acolo avem o batalie intre drepturi fundamentale, intre dreptul la munca si dreptul la sanatate”, a spus Cazanciuc, precizând ca exista riscul sa ajungem sa nu mai avem cu cine sa strângem de exemplu gunoiul de pe strada, daca introducem obligativitatea lui in acest sector al salubritatii si lumea nu mai vine la munca.

”Nu trebuie sa mergem cu aceasta retorica”, a spus Robert Cazanciuc, precizând ca in Marea Britanie si Suedia deja se renunta la certificat. (I.P.)

Leave a Reply