Descopera povestile „Eroilor urbani” timisoreni, la Iulius Town! (P)

Daca vom cauta in DEX definitia eroului, vom gasi urmatoarea explicatie: „persoana care se distinge prin vitejie si prin curaj exceptional”. Insa, daca ne uitam la cei de langa noi vom vedea un alt tip de eroi: cei care cred in schimbarea in bine, dar o si reprezinta si dedica timp pentru activitati cu impact major pentru comunitate.


Despre acestia este si proiectul foto „Eroii Urbani”, o campanie initiata de compania IT Ness Digital Engineering si implementata de Fundatia Comunitara, care poate fi admirat in ansamblurile Iulius Town Timisoara si Palas Iasi. In Timisoara, compania Ness Digital Engineering isi desfasoara activitatea in cladirea de birouri United Business Center 2 din anul 2017, iar in Iasi este prezenta din anul 2012 in United Business Center 2 din proiectul mixt Palas.

In Iulius Town Timisoara, expozitia poate fi admirata pana pe 7 februarie. Aceasta ii prezinta pe: Costin Bleotu – presedintele Banat IT, Flavius Ilioni – fondator Asociatia LOGS Grup de Initiative Sociale, Nusa Cojocaru – profesor Colegiul National Pedagogic ,,Carmen Sylva” Timisoara, Radu Trifan – presedinte Asociatiei „Acasa in Banat” si coordonator al proiectelor „Color the Village” si „Tara Morilor de Apa”, Roxana Damaschin – fondator UnLoc si OilRight, Silvia Fierascu – cadru didactic la Univesitatea de Vest din Timisoara si fondatoarea Social Fabrics Research Lab (FabLab), Virgil Musta – seful sectiei de boli infectioase a Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes” din Timisoara.

Expozitia de la Palas Iasi include sapte eroi urbani care activeaza in domenii diferite, de la social si umanitar, pana la medical si educatie. Aceasta este prezenta in Palas pana in luna martie. Astfel, pe panourile expuse la baza scarilor exterioare fixe din parcul Palas (zona McDonald’s) iesenii vor regasi povestile lor: Petronela Petrea – director al Scolii Gimnaziale „Profesor Mihai Dumitriu” Valea Lupului, Dan Damaschin – preot misionar la Maternitatea „Cuza-Voda” din Iasi, Alexandrina Dinga – presedinte si co-fondator al Asociatiei CIVICA, Bogdan Tanasa – fondatorul si coordonatorul proiectului Casa Share, Mihai Melnic – creatorul primului robot umanoid din Romania, Anca Chirila – coordonator Asociatia Mai bine, Alex Luchici – coordonator de proiecte al Asociatiei euRespect.

„Initiativa «Eroi Urbani» face parte din campania «Thanks to You!», prin care ne-am dorit sa aducem aprecieri colegilor din industria IT, insa si celor care sprijina comunitatea, demonstrand ca impreuna putem face lucruri minunate si ca fiecare dintre noi poate aduce plus valoare in orice domeniu in care activeaza”, a declarat Giorgiana Dumitru, Marketing Specialist Ness Romania.

Eroii urbani din Timisoara si Iasi au fost alesi dintr-o lista de peste 60 de nominalizari, de catre jurii locale, formate din jurnalisti, reprezentanti ai mediului business, administrativ si a Fundatiilor Comunitare din Iasi si Timisoara. (I.P.)

 

Leave a Reply