O noua organigrama la Primaria Timisoara, care o va inlocui pe cea atacata in instanta de sindicat! 128 de posturi reduse, dupa comasarea stucturilor care se ocupa de sanatate si educatie

Primaria Municipiului Timisoara propune Consiliului Local doua proiecte de hotarare privind reorganizarea institutiei. Astfel, unul dintre proiecte prevede ca toate serviciile si structurile care se ocupa de educatie si sanatate sa fie comasate in Administratia pentru Educatie si Sanatate a Municipiului Timisoara.


Noua institutie publica va ingloba activitatile desfasurate in prezent de Serviciul Public Asistenta Medicala Scolara, Serviciul Public Crese, aparatul de specialitate al primarului cu privire la: finantarea invatamantului, administrarea cladirilor si terenurilor unitatilor de invatamant/sanitare, planificarea, organizarea, verificarea si receptia lucrarilor de reparatii, reabilitari si investitii aferente scolilor si spitalelor, monitorizarea managementului spitalelor.

Va deveni partenerul de dialog si reforme locale al Inspectoratului Scolar Judetean Timis si al unitatilor de invatamant, se va implica in imbunatatirea ofertei educationale si atragerea de personal calificat pentru educatie, va initia achizitia de imobile pentru desfasurarea activitatilor scolare si medicale, va elabora si implementa o strategie sanitara a municipiului Timisoara in parteneriat cu Directia de Sanatate Publica.

”Comasarea acestor activitati intr-o singura structura functionala va insemna servicii de calitate, decizii unitare si putere de raspuns mai rapida din partea administratiei la nevoile copiilor, familiilor lor, cadrelor didactice, precum si a personalului medical si al bolnavilor. Prin aceasta reorganizare va rezulta o reducere a numarului de posturi cu 128, prin comasarea unor departamente conexe (financiar, administrativ, juridic, resurse umane, achizitii publice)”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Infiintarea Administratiei pentru Educatie si Sanatate a Municipiului Timisoara inseamna si mutarea unor posturi din aparatul propriu si influenteaza in mod direct organigrama si statul de functii al Primariei Municipiului Timisoara care genereaza mai multe schimbari. Asadar, celalalt proiect de hotarare prevede aprobarea organizarii si statului de functii pentru aparatul de specialitate si propune abrogarea hotararii de consiliu local care a aprobat organigrama care este in prezent atacata in instanta, inlaturand, astfel, blocajele administrative actuale.

Principalele modificari se refera la: reorganizarea domeniului protectiei mediului si al salubrizarii si al managementului deseurilor; infiintarea Serviciului Transport Feroviar care va gestiona proiectul trenului-tramvai Timisoara – Resita si proiecte finantate prin PNRR si POR privind conectarea infrastructurii feroviare metropolitane si regionale cu transportul public local; infiintarea Biroului Urmarire Contracte si Eliberare Domeniul Public, pentru o mai buna gestionare a disciplinei comerciale pe spatiul public. Numarul de posturi pentru aparatul de specialitate al Primarului va fi de 624, reducandu-se fata de structura actuala.

Chiar daca cele doua proiecte de HCL nu intra sub incidenta legislativa privind procesul de transparenta decizionala, Primaria face si acest demers suplimentar si introduce in consultare publica pe o perioada de 30 de zile, cele doua proiecte. De asemenea, tot in mod suplimentar fata de cerintele legale, aceste proiecte de hotarare au obtinut si avizul comisiei paritare a Primariei Timisoara.

Cele doua proiecte de hotarare care stau la baza infiintarii Administratiei pentru Educatie si Sanatate a Municipiului Timisoara si a reorganizarii aparatului de specialitate al Primariei Municipiului Timisoara au fost publicate pe portalul Primariei Timisoara si pot fi consultate aici:

https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=F105A8557F0775A8C22587DC0054BA47

https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=0C0B0F6CFEEC1451C22587DC0054B589

Ele vor intra in vigoare dupa aprobarea de catre Consiliul Local Timisoara. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply