PE SURSE. Cine va fi urmatorul sef al Politiei Locale Timisoara? Un fost jandarm, candidatul pentru care se „aliniaza astrele” la concursul din 14 februarie

Nu mai putin de 5 candidati si-au depus dosarele, pana la termenul limita din 31 ianuarie, pentru a participa la concursul de director executiv al Politiei Locale Timisoara. Potrivit unor surse din Primaria Timisoara, printre cei 5 pretendenti la functia detinuta, deocamdata, de fostul sef al Politiei Rutiere Timisoara, Dumitru Domasnean, zis si „Tuti”, s-ar afla si o femeie, un rezident din Bucuresti, dar si un fost consilier local.


Totusi, potrivit Ziua de Vest, functia de director executiv al Politiei Locale Timisoara va fi adjudecata de un fost jandarm, care are in CV si facultatea de Sport, adica exact conditia introdusa in „caietul de sarcini” de primarul Dominic Fritz, in tentativa de a contura profilul castigator al candidatului care-si doreste o cariera in fruntea institutiei conduse, inca, de Dumitru Domasnean.

Care, apropo’s, nu si-a depus candidatura la functia pe care a detinut-o in ultimii ani, poate si pentru ca suspecteaza ca la acest concurs va fi aplicat modelul german in materie de combinatii.

Iata textul de tip pamflet prin care Ziua de Vest Timisoara anunta fericitul castigator al concursului din 14 februarie.

„Nume si prenume: Hajdu Attila. Profesia: indecisa: a fost jandarm, dar nu mai este. De ce? Pentru ca asa cum il vedeti, sportiv, atletic, probabil cu modelul patratos al abdomenului, este pensionat de boala. Da, de boala. Din decenta, nu vom intra in detalii.

Relevant in CV? Da, Facultatea de Sport, adica, exact ceea ce se cere in conditiile de participare la examenul pentru postul viitorului director al Politiei Locale Timisoara. In sirul conditiilor, oamenii lui Dominic Fritz au scris, pentru studii: juridice, economice sau… sport! Ce frumos! Chiar ultima conditie este aflata la capatul sirului conditiilor impuse, se vede de la o posta (vorba din popor, draga Dominic), ca este ”de bine”.

Ce o fi stiind el despre Politia Locala? Despre traseele deseurilor din Timisoara? Despre parcuri si gradini, pentru a urmari curatenia si civilitatea? Despre transport si parcari? Despre barurile si cluburile ce nu respecta legislatia sunetelor si a fumatului? Multe, multe, ar fi prea multe pe capul unui singur om, fara studii juridice, fara orizont economic, fara respectul unei echipe largi, obosita deja de prea multe pacaleli?

Cu toate acestea, el este preferatul, aproape alesul, aproape ”mirele”, asta daca nu s-a saturat deja sa tot fie (treaba lui, nu dezvaluim), doar ne intrebam: Ce l-ar recomanda sa fie ales director al Politiei Locale Timisoara? Doamne, s-au terminat oamenii buni si bine pregatiti din oras sau este un alt ”kombination” ce ne va face buni pentru ”topul aventurilor cu Tom si Jerry”?” (I.P.)

Leave a Reply