Modernizarea statiilor de tramvai din Timisoara! Acces la Wi-Fi public, prize de incarcare a telefoanelor mobile, panouri voltaice pentru energie (P)

Procedura de licitatie deschisa pentru achizitia serviciilor de proiectare pentru modernizarea statiilor de tramvai de pe Linia 1 Gara de Nord -Statia Meteo si retur a intrat intr-o noua etapa, fiind depusa o oferta, care a intrat, deja, in evaluare.


Este vorba despre modernizarea a 34 de statii de tramvai, care vor deveni mai accesibile. Peronul va fi adaptat la acelasi nivel cu noile tramvaie Bozankaya si va avea pavaj tactilo-vizual si zone de avertizare cu un contrast ridicat de culoare, pentru o mai buna delimitare a spatiului.

Peroanele vor fi accesibile tuturor persoanelor cu mobilitate redusa (persoane cu dizabilitati, varstnici, parinti cu carucioare pentru copii etc.), astfel incat sa le permita urcarea/ coborarea din tramvai.

Statiile vor fi dotate cu sistem de supraveghere video si sistem de afisaj si informare (monitoare LCD), vizibil pe ambele fete ale panoului de afisaj, cu informatii privind timpul de sosire in statie al urmatorului vehicul si alte date importante privind traficul. Acesta va fi adaptat nevoilor persoanelor cu deficiente vizuale si auditive.

Vor fi amplasate sisteme de informare pentru calatori, de unde acestia pot afla traseele mijloacelor de transport (inclusiv disponibilitatea bicicletelor in statii) si vor avea posibilitatea ca validarea calatoriei sa o poata face si in statie.

Statiile vor avea panouri voltaice pentru generarea de energie, va exista optiunea de incarcare a telefoanelor mobile, acces la Wi-Fi public si un sistem modern de achizitionare a biletelor.

Statiile care vor fi modernizate: Gara de Nord, Regele Carol I, Piata Mocioni/Sinaia, Piata Maria, Catedrala Mitropolitana, Spitalul de copii, Piata 700, Libertatii, Continental, Prefectura, 3 August, Piata Traian (toate tur-retur, cate 2 statii); Printul Turcesc, Sarmisegetuza, Lalelelor, V. Economu, V. Babes, Meteo, UMT, Electrica, Gara de Est, Piata Badea Cartan.

In prima etapa va fi realizata documentatia tehnica si obtinerea autorizatiei de construire. Durata de viata, solicitata prin documentatie, a noilor statii este de minim 24 de ani.

Perioada de realizare a documentatiei si proiectarii este de 8 luni. Valoarea estimata a contractului este de 210.084,03 lei, fara TVA.

Serviciile de proiectare (faza DALI + PT) vor include si asistenta tehnica din partea proiectantului pentru realizarea obiectivul de investitie: ”Modernizare statii tramvai Linia 1 Gara de Nord – Statia Meteo si retur”. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Foto: arhiva

Leave a Reply