Santierul centurii Timisoara Sud, monitorizat non-stop de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu! „Sunt nemultumit de evolutia lucrarilor!”

Ministrul Transporturilor a criticat, din nou, evolutia lucrarilor la centura de sud a Timisoarei, dupa o vizita pe santier, alaturi de prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu. Vicepremierul a anuntat ca este nemultumit de prestatia constructorului si a cerut ca proiectul sa fie monitorizat de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara.


„O noua verificare a lucrarilor pe santierul Variantei Ocolitoare Timisoara Sud. Sunt nemultumit de evolutia lucrarilor. In doua saptamani s-au montat doar 22 de grinzi!”, este mesajul postat pe Facebook, sambata dimineata, de Sorin Grindeanu.

El a cerut ca proiectul sa fie monitorizat de DRDP Timisoara si a anuntat ca, peste doua saptamani, va reveni sa verific santierul, in alt punct – Freidorf-Utvin.

In urma vizitei pe santier, prefectul Mihai Ritivoiu a postat un mesaj politic pe reteaua de socializare Facebook.

„L-am insotit pe Sorin Grindeanu in vizita pe santierul Centurii de Sud. Am spus-o si o voi mai spune: Spitalul de Copii si Centura de Sud a Timisoarei, cele doua mari investitii din Timisoara ultimilor zece ani, se datoreaza exclusiv PSD-ului si Guvernului Grindeanu!”, a punctat reprezentantul Guvernului in teritoriu.

Ministerul Transporturilor a emis anul trecut autorizatia de construire pentru proiectarea si executia variantei de ocolire Timisoara Sud, in lungime de aproape 26 de kilometri.

Compania Nationala de administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunta, in martie 2020, inceperea lucrarilor de constructie a Variantei Ocolitoare Timisoara Sud, un proiect de peste 272 de milioane de lei, fara TVA.

Durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare si 24 luni pentru executia lucrarilor. Perioada de garantie a lucrarilor este de 120 luni.

In iunie 2021, ministrul Transporturilor de la acel moment, Catalin Drula, anunta deblocarea proiectului Centurii Timisoara Sud, odata cu emiterea autorizatiei de construire pentru suprafetele de teren suplimentare. (Mara Ion)

Leave a Reply