Seful interimar al DIICOT Timisoara solicita Tribunalului Timis, intr-un referat de 58 de pagini, ca fostului politist Dragan Ilin sa nu fie audiat ca martor in dosarul Champions

Delegat la conducerea DIICOT Timisoara, procurorul Codrin Horatiu Miron (foto 2), care, din 2016, detine si sefia Biroului teritorial DIICOT Arad, se opune vehement audierii martorului Dragan Ilin in dosarul scandalului din cazinoul Champions, in care au fost trimisi in judecata mai multi bodyguarzi, apropiati ai liderului interlop Lucian Boncu.


Intr-un referat intins pe nu mai putin de 58 de pagini, avizat de noul sef al DIICOT Timisoara, procurorul de caz, Mihai Sandor, sustine ca fostul politist Dragan Ilin nu ar fi o persoana credibila, iar marturia sa nu ar ajuta instanta sa afle adevarul in cazul taximetristului bucurestean Badea Dragos Adrian (foto 1), care a reclamat faptul ca, in 16.09.2019, ar fi fost sechestrat si batut in clubul Champions.

In incercarea de a decredibiliza martorul apararii, in referatul depus, ieri, la dosarul aflat pe rolul Tribunalului Timis, procurorul Mihai Sandor explica faptul ca Dragan Ilin ar fi participat la consumul de droguri din locuinta lui Lucian Boncu, ar fi dat declaratii mincinoase cu prilejul audierii in legatura cu aspectele esetiale ale cauzei si, mai mult, ar fi furnizat membrilor gruparii infractionale conduse de Lucian Boncu date si informatii privind evolutia cercetarilor.

„Nu in ultimul rand, se poate observa un alt elemet important specific gruparilor interlope, cu risc deosebit de ridicat pentru siguranta publica – infiltrarea organelor de aplicare a legii. Din cercetari a reiesit ca inc.

Boncu Lucian si-a apropiat in timp diferite cadre de politie de la IPJ Timis, rolul acestora fiind acela de a-i sprijini activitatea infractionala, prin oferirea de informatii legate de eventualele anchete care il vizeaza sau de date nepublice, cum sunt cele din bazele de date informatizate ale politiei”, este unul dintre argumentele prin care DIICOT incearca sa-l decredibilizeze pe Dragan Ilin.

Desi a fost prezent in sala la termenul de ieri al Tribunalului Timis, fostul politist nu a fost audiat, intrucat unul dintre avocatii din dosarul Champions a fost testat pozitiv la Covid-19 si se afla in izolare. Prezenta sa a fost remarcata, in schimb, de trimisul special al DIICOT la acest proces, care a strigat de mai multe ori, ca sa se auda pana la judecator, „cartita!”, „cartita!”… (G.I.)

Leave a Reply