Fostul director al inchisorilor din Romania, gasit mort intr-o camera de hotel din Constanta

Claudiu Bejan, fostul director al Administratiei Penitenciarelor, a fost gasit mort, joi, in camera unui hotel din Constanta, potrivit unor surse judiciare. Este vorba despre Claudiu Bejan, cel care lucra in cadrul Corpului de Control al premierului Nicolae Ciuca.


Claudiu Bejan era director la Secretariatul General al Guvernului. Anterior a fost consilier al ministrului Justitiei, Ana Birchall, conform declaratiei de avere din 2020.

Din primele informatii, acesta a fost gasit mort, joi, 3 februarie 2022, in baie, in camera unui hotel situat pe bulevardul Mamaia, din Constanta, potrivit unor surse judiciare.

Oficialul era cunoscut cu mai multe probleme de sanatate, mai ales cu probleme cardiace. Acelasi surse au precizat ca Claudiu Bejan ar fi murit in urma unui infarct.

Inainte de a conduce ANP, din februarie 2010 pana in mai 2012, Claudiu Bejan a fost director adjunct la Penitenciarul Poarta Alba.

Anterior a fost director al Directiei Reintregrare Sociala din ANP (septembrie 2008 – ianuarie 2010), director adjunct la Penitenciarul Poarta Alba (septembrie 2007- august 2008) si director al aceluiasi penitenciar, din noiembrie 2002 pana in august 2007.

Claudiu Bejan si-a inceput cariera ca ofiter instructor, in septembrie 1995, la Penitenciarul Slobozia, de unde, in mai 1997 a ajuns la ANP pe un post de consilier juridic, pe care l-a ocupat pana in octombrie 2002.

„Ministerul Justitiei isi exprima regretul pentru trecerea in eternitate a domnului chestor de politie penitenciara (r) Catalin Claudiu BEJAN, fost director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Pe parcursul activitatii sale, sistemul penitenciar romanesc a cunoscut o reala dezvoltare, cariera domniei sale constituind un reper pentru corpul profesional al politistilor de penitenciare. Dumnezeu sa-l odihneasca!Sincere condoleante familiei indoliate”, este mesajul transmis de ministerul Justitiei. (V.E.)

Leave a Reply