Prima tara din Europa care introduce vaccinarea obligatorie! De astazi, nevaccinatii din Austria risca amenzi de pana la 3.600 de euro

Vaccinarea este obligatorie in Austria, incepand de astazi, iar amenzile pentru nevaccinati sunt cuprinse intre 600 si 3.600 de euro. Legea a fost publicata, vineri, 04 februarie, in Monitorul Oficial din Viena, dupa ce a fost semnata de presedintele Alexander Van der Bellen.


Toti adultii care locuiesc in Austria vor trebui sa fie imunizati. Exista scutiri pentru femeile insarcinate si pentru cei care si-ar pune in pericol sanatatea.

Cei care nu se vaccineaza risca amenzi cuprinse intre 600 si 3.600 de euro, dar acestea vor fi aplicate abia la jumatatea lunii martie, cand va intra in vigoare faza a doua.

Persoanele insarcinate si cele care nu pot fi vaccinate fara a-si pune sanatatea in pericol sunt exceptate de la lege, potrivit site-ului Ministerului Austriac al Sanatatii.

Scutirea se aplica si persoanelor care s-au infectat recent cu COVID-19 si se aplica timp de 180 de zile de la data la care au primit primul rezultat pozitiv la testul COVID-19.

Noua lege va dura pana la 31 ianuarie 2024, iar oamenii care nu se vaccineaza ar putea primi o amenda maxima de 3.600 de euro pana la de patru ori pe an, daca nu se afla pe un registru de vaccinare cu data desemnata. (G.G.)

Leave a Reply