Un echipaj de jandarmi a fost atacat de mai multi tigani, care au devenit violenti dupa ce au fost prinsi la furat de lemne

Un incident violent a avut loc, ieri, in localitatea clujeana Calatele, dupa ce mai multi barbati de etnie tiganeasca ar fi fost prinsi de jandarmi la furat lemne din padure. Totul s-a lasat cu scandal, lovituri si persoane retinute, potrivit infohuedin.ro.


Conflictul ar fi inceput in padure, cand cativa barbati de etnie tiganeasca au fost prinsi de echipajul de jandarmi. Acestia au protestat fata de interventia oamenilor legii si au spus ca nu au taiat arbori, ci doar crengi de brad. Ceea ce nu ar fi interzis.

Doi jandarmi au incercat sa verifice persoanele in cauza, iar acestea au devenit agresive. Jandarmii au fost inconjurati si acuzati ca au lovit oamenii.

„De ce m-ai lovit in padure? De ce m-ai luat de gat?”, a strigat unul dintre indivizii implicati in conflict. Ca la un semnal, au inceput si violentele, jandarmii fiind loviti cu crengi, scanduri si pietre. Agresorii si-au motivat violentele prin aceea ca jandarmii ar fi folosit spray-ul lacrimogen in prezenta copiilor.

“Un echipaj de jandarmi aflat la o actiune comuna cu lucratorii silvici in zona Calatele au surprins in flagrant mai multe persoane care incercau sa sustraga material lemnos. La incercarile de verificare ale persoanelor in cauza, acestea au devenit agresive, fiind conduse la sectia de Politie unde se continua cercetarile sub coordonarea procurorului de serviciu”, a precizat Ramona Igna, purtator de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca. (V.E.)

Leave a Reply