I s-a pus pata si pe deputatul timisorean Alfred Simonis! AUR-arul George Simion, amenintare in direct: „Daca te bate Simion pe tine, cum si meriti?”

Copresedintele AUR George Simion a intrat in conflict cu liderul grupului deputatilor PSD, Alfred Simonis, dupa ce, azi dimineata, a dat buzna peste deputatii din Comisia de Regulament din Camera Deputatilor care dezbateau sanctiunile ce urmau sa ii fie aduse dupa agresiunea comisa impotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Simion a intrat fara masca si s-a asezat fortat la masa deputatilor. „Ti-e frica de masca?”, a fost intrebat Simion. „Sunteti toti mascati!”, a raspuns Simion nervos.


Ulterior, Simion a pus mana si pe Alfred Simonis, cand a fost intrebat de ce nu poarta masca. „Ia mana de pe mine”, a raspuns nervos Simonis. A urmat un dialog halucinant, in timpul caruia George Simion l-a amenintat cu bataia pe Alfred Simonis.

Protagonisti au fost seful deputatilor PSD, Alfred Simonis, copresedintele AUR, George Simion, si parlamentarul AUR Ciprian Titi Stoica, potrivit Digi24.ro. Paradoxal, acest nou derapaj al copresedintelui AUR a avut loc chiar in timpul sedintei de schimbare a regulamentului, noile prevederi urmand sa faca sa dispara jignirile si scandalurile din Parlament.

Alfred Simonis (PSD): Alo, alo, hai, gata! M-ai suparat. Iesi afara!

Ciprian Titi Stoica (AUR): Dar cine esti tu sa ma dai afara?

George Simion (AUR): Filmeaza, ma! Filmeaza!

Alfred Simonis (PSD): Iesi afara, dar ce facem aici, balamuc?!

Ciprian Titi Stoica (AUR): Dar iesi si tu afara!

Presedintele comisiei: Domnul Stoica, va rog sa…

Ciprian Titi Stoica (AUR): Cine esti tu sa ma dai afara?

Alfred Simonis (PSD): Poate te intind pe aici pe jos.

Ciprian Titi Stoica (AUR): Cum adica ma intinzi pe jos? De cand ma intinzi tu pe jos? Ia spune! De cand ma intinzi? Vezi ca asta este a doua oara cand ma ameninti.

Presedintele comisiei: Domul Stoica! Domnul Stoica!

Alfred Simonis (PSD): Zi-i maimutei sa plece! Zi-i maimutei sa plece!

Ciprian Titi Stoica (AUR): In ce calitate il dai tu afara? Domnul presedinte de comisie!

Alfred Simonis (PSD): George, zi-i la maimuta sa plece!

Ciprian Titi Stoica (AUR): De ce m-ai facut maimuta?

Alfred Simonis (PSD): Nu te-am facut eu.

Presedintele comisiei: Mergem mai departe.

George Simion (AUR): Domnule Simonis, va atrag atentia ca conform acestui…

Alfred Simonis (PSD): George, ia-ti maimuta de aici! Nu la tine ma refer!

Presedintele comisiei: Domnul Stoica, v-am dat cuvantul, va dau si dupa!

Ciprian Titi Stoica (AUR): Cum adica? Daca eu fac o greseala, are de suferit tot grupul parlamentar? Dumneavoastra ganditi? Pai numai voi, nazistii, ati facut asta!

Presedintele comisiei: Va rog foarte mult!

George Simion (AUR): Daca te bate Simion pe tine, cum si meriti!

Alfred Simonis (PSD): N-are cum sa ma bata pe mine Simion, niciodata!

George Simion (AUR): Cum si meriti, de altfel. Daca te bate Simion pe tine, cum si meriti, de altfel! De ce sa sufere colegii lui Simion?

Alfred Simonis (PSD): Tu n-ai batut pe nimeni pe nimeni niciodata, numai bataie nu stii.

Ciprian Titi Stoica (AUR):  Nu puteti si e principiu de drept si doar nazistii si comunistii au pedepsit un grup pentru faptele unei persoane.

Bogdan Rodeanu (USR): Ce faci, ma?!

George Simion: Ce ai?

Bogdan Rodeanu (USR): De ce ma calci?

George Simion (AUR): Ce ati patit, domnul USR-ist?

Bogdan Rodeanu (USR): De ce ma calci?

George Simion (AUR): Ba! A vazut toata lumea cum m-a impins?

Bogdan Rodeanu (USR): De ce ma calci? De ce ma calci? Bai, pleaca de aici! Pleaca cu figurile astea de cartier, ma! Bai, ai o facultate, ma! Fii civilizat!

Titi Stoica l-a numit ”nazist” pe deputatul Forumului Democrat al Germanilor

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din Romania, Ovidiu Gant, a declarat, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, ca deputatul Ciprian Titi Stoica de la AUR l-a numit „nazist” in sedinta comisiei de Regulament si a anuntat ca va sesiza Parchetul in acest caz.

Ulterior, deputatul AUR Ciprian Titi Stoica si-a explicat afirmatia si a spus ca a catalogat drept „naziste” metodele folosite in Comisia de Regulament si ca s-a referit la contextul istoric, si ca ”Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului etnic german care a fost condamnat de Tribunalul de la Nurenberg si considerat nazist”.

Potrivit modificarilor aduse Regulamentului, este interzisa transmiterea in direct sau inregistrarea sedintei Camerei Deputatilor, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor sau comisiilor altfel decat prin mijloacele oficiale.

De asemenea, este interzisa utilizarea violentei fizice constand in gesturi agresive ori a violentei verbale constand in injurii, invective sau calomie la adresa unui alt parlamentar. Incalcarea acestor prevederi atrage sanctiunea evacuarii imediate din sala a persoanei sau persoanelor care incalca interdictiile.

In plus, este interzisa participarea la desfasurarea unui banner in sala de sedinte in plen sau in salile comisiilor Camerei Deputatilor, inregistrarea sau transmiterea in direct a sedintelor Camerei Deputatilor, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor Grupurilor Parlamentare sau a comisiilor, utilizarea violentei fizice utilizata impotriva unui alt parlamentar sau violenta verbala constand in tipete, injurii, amenintari, invective, calomnie la adresa unui alt parlamentar”.

Deputatii propun si sanctiuni dure, dupa incidentul de luni. Astfel, se propune diminuarea indemnizatiei cu pana la 50% pana la 6 luni pentru exprimarea votului prin mijloace electronice prin utilizarea cardului de vot electronic al altui senator ori deputat, pentru participarea la desfasurarea unui banner in sala de sedinte in plen sau in salile comisiilor Camerei Deputatilor, pentru inregistrarea sau transmiterea in direct a sedintelor Camerei Deputatilor, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor Grupurilor Parlamentare sau a comisiilor, pentru violenta fizica utilizata impotriva unui alt parlamentar sau violenta verbala constand in tipete, injurii, amenintari, invective, calomnie la adresa unui alt parlamentar;

In plus, cei vizati vor avea redus dreptul de luare a cuvantului, la maxim 10 secunde/ interventie pentru o perioada de pana la 3 luni de zile in cadrul sedintelor Camerei Deputatilor, incepand cu ziua aplicarii sanctiunii disciplinare pentru savarsirea abaterii disciplinare de violenta verbala constand in tipete, injurii, amenintari, invective, calomnie la adresa unui alt parlamentar;

Se reduce la jumatate si timpul alocat cu ocazia motiunilor, orei Guvernului, orei primului ministru sau sedintelor solemne grupului parlamentar din care face parte deputatul sanctionat pentru savarsirea abaterii disciplinare constand in violenta verbala, injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar.

De asemenea, se impune retragerea si punerea la dispozitia Secretarului General al Camerei Deputatilor, pentru o perioada de pana la 6 luni, a tuturor functionarilor publici cu statut special, a personalului contractual cat si logistica auto repartizate.

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu afirma, marti, ca este exclus sa vedem jandarmi in plen, pentru ca totul se va rezolva prin chestori si a precizat ca vor fi diferite sanctiuni, in functie de gravitatea abaterii. (Mara Ion)

Leave a Reply