Primarul Timisoarei se solidarizeaza cu comunitatea germana din Romania impotriva agresiunii AUR: “Ceausescu i-a vandut si acum vine un partid care le cere, din nou, sa plece”

Dominic Fritz, presedintele USR Timis si primar al Timisoarei, condamna agresiunea verbala savarsita de deputatul AUR de Timis Ciprian Titi Stoica impotriva lui Ovidiu Gant, reprezentant al Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Stoica l-a insultat azi, in Camera Deputatilor, pe Ovidiu Gant asociindu-l cu nazismul.


Dominic Fritz se solidarizeaza cu comunitatea germana din Timisoara, Banat si de peste tot din Romania care, desi a contribuit istoric la modernizarea Romaniei, este astazi tinta unei campanii continua de agresiune din partea partidului de factura anarhica AUR. Reamintim ca reprezentantii AUR, condusi de George Simion, au luat cu asalt Primaria Timisoara, proferand acelasi tip de injurii la adresa primarului Dominic Fritz.

Dominic Fritz se alatura demersului initiat de presedintele USR, Catalin Drula, si el deputat de Timis, care a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) dupa scenele de discriminare grosolana la adresa colegului deputat Ovidiu Gant.

“Ma ingrozesc ca astazi imaginea Banatului este batjocorita de un deputat AUR de Timis care isi insulta colegul, si el deputat de Timis, cu acuzatii de nazism. Germanii din Romania, din Banat, au pus umarul la construirea societatii romanesti moderne, au trudit si luptat cot la cot cu romanii si celelalte comunitati etnice, precum evreii si maghiarii, si acestea tinte ale unui discurs violent, pentru bunastarea tuturor.

Au construit orase si au lasat un patrimoniu cu care azi ne mandrim. Multi au fost deportati de doua ori, in Rusia dupa 1945 si in Baragan in anii 1950. Ceausescu i-a vandut si acum vine un partid care le cere, din nou, sa plece. Cum sa fie acuzati de nazism si trimisi in Germania? Banatul, Timisul este un spatiu multicultural in care toti au avut o contributie si au trait de secole in buna intelegere. AUR nu intelege istoria acestui loc si pentru prima oara vad un real pericol de dezbinare.

Cer tuturor liderilor partidelor si parlamentarilor PNL si PSD sa condamne acest tip discurs care otraveste mediul politic si societate si sa-l izoleze. Tacerea este o forma de incurajare si complicitate”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timisoarei. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply