Inca un procuror din Timisoara isi pune roba in cui! Dupa 20 de ani de rechizitorii si clasari, Irina Claudia Chivu se pensioneaza

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, in sedinta de ieri, dupa suplimentarea ordinii de zi, inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a procuroarei Chivu Claudia Irina, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, avand gradul profesional corespunzator parchetului de pe langa curte de apel.


Hotararea a fost votata in unanimitate, astfel ca, in urmatoarele zile, Chivu Claudia Irina isi va pune roba in cui. Numita in functia de procuror in 8 mai 2001, printr-un decret semnat de fostul presedinte Ion Iliescu, Chivu Claudia Irina a lucrat 13 ani la Parchetul de pe langa Judecatoria Caransebes, iar in 14 martie 2014 a fost numita prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, pe care l-a condus pana 15 iulie 2020.

In 2019 a promovat examenul de grad de parchet de curte de apel, iar in 15 iulie 2020 a devenit procuror cu functie de executie la Tribunalul Timis. In ianuarie 2021 si-a depus dosarul la concursul pentru functia de procuror european delegat în Romania, insa nu s-a regasit printre cei sase procurori admisi in urma interviurilor.

Printre dosarele celebre pe care Chivu Claudia Irina nu a reusit sa le finalizeze, in perioada in care a condus Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, se afla si cel al portii de la intrarea in Timisoara, de pe Calea Lugojului, care a fost daramata de o furtuna si a ucis un student. Printre cei vizati s-au aflat si fostul primar Nicolae Robu, dar si fostul viceprimar Dan Diaconu. Dupa mai bine de patru ani de cercetari, dosarul inca nu a ajuns in instanta. (G.I.)

Leave a Reply