Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara, printre unitatile medicale sponsorizate de MOL Romania cu echipamente si aparatura in valoare de 300.000 de euro (P)

MOL Romania anunta semnarea unui parteneriat cu organizatia Salvati Copiii Romania si doneaza 300.000 de euro pentru achizitionarea de echipamente medicale de ultima generatie, cu care vor fi dotate sase spitale din Romania. Astfel, MOL continua sa sprijine sistemul medical din Romania si contribuie continuu la modernizarea unor sectii medicale esentiale, pentru a le oferi o sansa in plus la viata copiilor nascuti prematur si nu numai. Echipamentele vor avea ca destinatie sectiile de pediatrie ale spitalelor din Timisoara, Pitesti, Brasov, Giurgiu, Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe.


„Suntem extrem de onorati de colaborarea cu Salvati Copiii Romania si de proiectul pe care il vom concretiza impreuna, pentru ca are o incarcatura emotionala uriasa, vorbim despre copii aflati in situatii vulnerabile si care pot primi o sansa la viata cu ajutorul medicilor si al echipamentelor medicale performante.

Alaturi de echipa MOL Romania sunt bucuroasa sa putem fi in continuare un partener de incredere al comunitatilor si sa oferim sprijin pentru suplimentarea dotarilor din spitalele din Romania. Povestea noastra de succes in afaceri merge mai departe, in sinergie cu initiativele de responsabilitate sociala”, a declarat Camelia ENE, CEO si Country Chairman MOL Romania.

In Romania, aproximativ 20.000 de copii se nasc prematur in fiecare an, arata datele Salvati Copiii, iar sute de bebelusi lupta chiar din primele zile pentru viata lor si au nevoie de infrastructura medicala moderna, care sa le ofere o sansa  in plus.

„Poate mai mult decat alte programe ale Salvati Copiii din cei 32 de ani de activitate in Romania, acest program de dotare a maternitatilor si unitatilor medicale ne-a oferit cele mai bune lectii. Am invatat in anii din urma, de cand suntem partenerii medicilor, ca responsabilitatea sociala este un bun de pret al societatii, care poate muta chiar si muntii. Apreciem enorm gestul partenerilor de la MOL, impreuna vom reusi sa dotam sase spitale cu echipamente performante”, mentioneaza Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.

Prin parteneriatul incheiat cu Salvati Copiii, MOL Romania isi reafirma angajamentul de a sprijini comunitatile locale prin initiative care  pot furniza tehnologie performanta, atat de necesara in cadrul  actului medical, cu beneficii imediate, dar si pe termen lung.

„Ecograful care va ajunge pe sectia noastra ne va permite monitorizarea si evolutia copiilor care au probleme renale, digestive, cardiace. Ne va ajuta mult in diagnosticarea malformatiilor congenitale. Lunar, in cadrul sectiei se efectueaza 150-200 de consultatii si avem pacienti cu varste intre un an si 18 ani. Ecograful cu care lucram in acest moment este vechi si nu mai avem rezultatele cele mai bune. Ne bucuram foarte mult ca organizatia Salvati Copiii si MOL Romania au decis sa sprijine spitalul nostru si ne-au implicat in acest proiect”, a declarat Dr. Bodó Erika, medic primar pediatru, sef Sectie Pediatrie, Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Fogolyán Kristóf Sfantu Gheorghe.

Unitatile medicale beneficiare ale proiectului MOL Romania si Salvati Copiii Romania sunt:

  • Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara – analizor de toxicologie, perfuzomat;

  • Spitalul de Pediatrie Pitesti – nebulizator pentru dezinfectie, fierastrau profesional ortopedie, aspirator chirurgical, infuzomat;

  • Spitalul Clinic de Copii Brasov – incubator, masa radianta;

  • Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu – pulsoximetru, aspirator secretii, spirometru, electrocardioagraf, termometru digital non contact;

  • Spitalul Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc – paturi de spital cu saltea, monitoare Holter EKG;

  • Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfantu Gheorghe – ecograf cu trei sonde.

Toate echipamentele vor fi achizitionate de Salvati Copiii Romania, din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. Necesarul de dotari a fost determinat in urma discutiilor cu medicii si directorii spitalelor implicate, iar livrarea echipamentelor se va face incepand cu finalul lunii februarie.

Mai multe detalii despre program pot fi gasite pe site-ul www.molromania.ro, respectiv www.salvaticopiii.ro (I.P.)

Leave a Reply