Acord de recunoastere a vinovatiei! Interlopul Adrian Herlas vrea o intelegere cu procurorii si spune ca l-a lovit pe politist pentru ca ar fi fost injurat

Tribunalul Timis va judeca, astazi, contestatia depusa de interlopul Adrian Herlas impotriva incheierii – masuri preventive nr. 10/2022 din 6.02.2022, prin care judecatorul de drepturi si libertati de la Judecatoria Timisoara a dispus arestarea preventiva a inculpatului pe o perioada de 30 de zile.


Acesta este cercetat pentru ultraj, dupa ce l-a facut knock-out pe un comisar de la Sectia 4 Politie Timisoara, in timpul unei razii a oamenilor legii la un centru comercial din Timisoara.

La instanta de fond, Adrian Herlas a refuzat sa faca declaratii, insa avocatul sau, Cosmin Strati, a sustinut ca clientul sau nu a avut reprezentarea faptului ca este vorba despre un politist, intrucat inscriptia cu Politia de pe vesta comisarului nu era vizibila, ca nu este interlop, ci, dupa ce a lucrat la Londra a venit in Romania si a devenit intreprinzator in domeniul constructiilor, ca nu este o persoana violenta si ca doreste sa-l sustina pe politist pentru a trece peste acest incident.

De asemenea, avocatul a anuntat ca clientul sau este de acord sa incheie cu procurorul de caz un acord de recunoastere a vinovatiei. Un martor la incident ne-a dezvaluit ca lucrurile ar fi mai complicate decat se vede pe inregistrarea video, ca Adrian Herlas plecase catre masina, insa a revenit la grupul de politisti intrucat oamenii legii verificau destul de lent certificatul verde al sotiei sale. Cauza furiei si modului violent in care a actionat este pusa pe seama faptului ca unul dintre politisti l-ar fi injurat.

Reamintim ca un incident asemanator s-a intamplat, in septembrie 2001, in barul Java din Timisoara, cand interlopul Marcel Olteanu, fratele mai titratului Adi Olteanu, l-a lovit cu pumnul in plina figura pe politistul Cristian Rafaila, dupa care a disparut de la locul faptei. Politistul a avut nevoie de 7 zile de ingrijiri medicale, iar Marcel Olteanu a fost condamnat pentru ultraj la 1 an si patru luni de inchisoare cu executare. A fost dat in urmarire internationala prin Interpol si retinut in Germania.

In acest caz, Adrian Herlas risca pana la 3 ani de inchisoare… (G.I.)

UPDATE! Tribunalul Timis a respins contestatia lui Adrian Herlas, urmand ca inculpatul sa ramana, in continuare, in Arestul IPJ Timis.

Leave a Reply