FLAGRANT. Doi inspectori de la Antifrauda Fiscala, retinuti de procurorii DNA imediat dupa primirea unei spagi de 15.000 de lei

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 12 februarie 2022, fata de inculpatii Boita Bogdan si Ciuca Costin Stefanita, inspectori in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala Bucuresti, in sarcina carora s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.


In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 05 – 11 februarie 2022, inculpatii Boita Bogdan si Ciuca Costin Stefanita, in calitatile mentionate mai sus, ar fi pretins de la trei oameni de afaceri (martori in cauza), sumele de 12.000 lei, 20.000 lei respectiv 15.000 lei, pentru ca, in urma controalelor fiscale pe care le efectuau, acestia sa nu dispuna suspendarea activitatii societatilor celor trei administratori, ca urmare a constatarii unor nereguli.

In contextul mentionat mai sus, sumele de 12.000 lei si 20.000 lei ar fi fost primite de cei doi inspectori Antifrauda in perioada 05 – 10 februarie 2022, iar restul de 15.000 lei, ar fi fost remis inculpatilor Boita Bogdan si Ciuca Costin in data de 11 februarie 2022, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatii trebuie sa respecte o serie de obligatii, intre care:
– sa nu depaseasca limita teritoriala a tarii, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului,
– sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar,
– sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia au savarsit fapta.

Inculpatilor li s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive. (I.P.)

Leave a Reply