Vino la Iulius Town Timisoara sa descoperi povestile de iubire din jurul lumii! (P)

In luna romantismului, Iulius Town Timisoara te invita intr-o calatorie in jurul lumii pentru a descoperi cum arata dragostea, intr-o expozitie-eveniment. Pana pe 27 februarie 2022, vei descoperi, in Atrium, povesti seducatoare, dovezi de iubire si informatii despre cum decurge arta seductiei si jocul amorului in toata lumea, cu pornire din istoria intima a Romaniei.


Expozitia, organizata de Asociatia ESCU, reuneste artefacte, instalatii creative si artistice supradimensionale, ilustratii, video-uri, colectii de obiecte din universul amoros, zone interactive pentru public, galeria cuplurilor celebre, simboluri si idei din trecut – toate avand drept laitmotiv iubirea.

Traseul expozitiei este format din mai multe spatii tematice, care poarta denumiri sugestive: Dragostea in jurul lumii. Galeria cuplurilor celebre; instalatie artistica Love & Marriage – Lennon & Yoko: Hair Peace / Bed Peace; perete mural realizat din lucrarile ilustratoarei Ana Banica; simboluri, memorii si idei din trecut despre iubire; instalatie luminoasa Heart Attack; cuvinte de dragoste, povesti amoroase din fictiune; perete interactiv Iubire: amour: love.

Vizitatorii pot explora tabuurile, marile iubiri ale aristocratiei si societatii artistice, pozitia avuta de femeie intr-o societate in schimbare continua, rafinamentul vestimentar care desemna esenta senzualitatii sau a puritatii, balurile, serile dansante, scrisorile si vederile de amor, cadourile date intre indragostiti, muzele, descantecele, ispitele si dorintele, obiceiul curtarii si al casatoriei.

In centrul acestei expozitii se afla o serie de povesti de dragoste din viata reala, surprinse prin asemanarile unor modele – din Antichitate, apoi secolul al XVI-lea si pana la cupluri ale secolului XX.

De asemenea, expozitia cuprinde un micro-eveniment denumit „Luna Femeii: romance preaiubite”, prin care se face trecerea de la perioada dedicata dragostei, la cea dedicata celebrarii femeii. (I.P.)

Leave a Reply