“Romantismul in arta”, spectacol de celebrare a iubirii pregatit de elevii si profesorii Liceului de Arta „Ion Vidu” Timisoara (P)

Februarie este denumita si luna iubirii pentru ca unii sarbatoresc Valentine’s Day, pe 14 februarie, altii Dragobetele, pe 24 februarie. Cu ocazia acestor zile, elevii si profesorii Liceului de Arta „Ion Vidu” au pregatit un spectacol intitulat „Romantismul in arta” care cuprinde doua momente teatrale – „Iubirea in lirica lui Cosbuc”, coordonator prof. Catalin Ursu, si „Costica dormi?”, de Mircea Crisan, pregatit de prof. Mirela Puia.


De asemenea, Orchestra Simfonica a claselor IX-XII, condusa de profesor Andreas Schein, va interpreta cateva lucrari din perioada romantismului muzical. Programul este completat de momente coregrafice prezentate de elevii de la specializarea coregrafie, coordonati de profesorii Carmen Cojocaru, Adina Gheorgiu, Daiana Rusmir, Ana Valkay si Brindusa Vitan.

„Dragostea se poate exprima sub diferite forme, dar in aceste zile speciale cand se sarbatoreste iubirea, romantismul si prietenia, elevii si profesorii liceului nostru au hotarat sa exprime „romantismul prin arta”, asa cum le sta bine artistilor.

Florile, felicitarile, cadourile, inimioarele de plus atrag pe cei care cauta modul cel mai potrivit sa spuna: Te iubesc! Noi insa o spunem prin arta – coregrafica, teatrala si muzicala”, spun organizatorii evenimentului, prof. Patricia Vlad, director, si prof. dr. Daniel Zah, director adjunct.

Spectacolul se va desfasura in data de 17 februarie 2022, ora 17, in sala de concerte „Mihai Perian” a Liceului de Arta „Ion Vidu”, dar datorita situatiei pandemice va fi cu circuit intern, insa va fi difuzat online pe pagina de facebook si youtube „liceulionvidu”,  in 24 februarie 2022, ora 18. (I.P.)

Leave a Reply