Doi medici si cinci asistenti medicali din Bocsa, arestati preventiv de Tribunalul Caras-Severin. Sunt acuzati de luare de mita si fals informatic intr-un dosar de vaccinari fictive

Doi medici si cinci asistenti medicali care-si desfasurau activitatea intr-un centru de vaccinare din Bocsa au fost arestati preventiv de Tribunalul Caras-Severin, fiind acuzati ca, in mod repetat, ar fi simulat vaccinarea unor persoane impotriva Covid-19 si au determinat registratorii sa introduca in sistemul informatic datele acestora.


In acest fel s-a atestat, in mod nereal, ca acele persoane au fost vaccinate cu serul Johnson & Johnson sau Pfizer BioNTech. In schimbul vaccinarii fictive, ei incasau sume cuprinse intre 100 si 250 de euro.

“Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin, privind arestarea preventiva a inculpatilor Robeci Adrian, Truica Arsenie-Adrian, Gagia Dumitru-Gabriel, Vitian Mircea-Todor, Vitian Ionela, Popovici-Secosan Andrei-Flavius si Gagia-Heger Sebastian-George, in dosarul nr. 637/P/2021. Dispune arestarea preventiva a inculpatilor pe o durata de 30 zile, de la data de 15 februarie 2022, pana la data de 16 martie 2022, inclusiv”, se mentioneaza in Incheierea – masuri preventive 7/2022 pronuntata in camera de consiliu, in 15 februarie. Verdictul nu este definitvm, ci poate fi contestat in 48 de ore de la pronuntare. Alti doi asistenti medicali din acest grup infractional sunt cercetati sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, persoanele care au beneficiat de aceasta procedura in fals au obtinut apoi adeverinte de vaccinare si ulterior Certificatul de Vaccinare, cunoscut si sub numele de Certificatul Verde.

“Cetatenii interesati de obtinerea Certificatului de Vaccinare au platit cadrelor medicale sume de bani cuprinse intre 100-250 euro, pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu, respectiv pentru a nu le administra efectiv vaccinul anti-Covid-19, eliberandu-le insa in schimb Adeverinta de Vaccinare, document necesar eliberarii Certificatului de Vaccinare (Certificatul Verde)”, precizeaza procurorii.

Cercetarile fata de cei noua inculpati, care sunt acuzati de luare de mita si fals informatic, au demarat in luna decembrie 2021. Ancheta in acest dosar a beneficiat de sprijinul DGA- Serviciul Judetean Anticoruptie Caras-Severin. (V.E.)

Leave a Reply