Presedintele Consiliului Judetean Iasi, urmarit penal intr-un nou dosar de coruptie! Costel Alexe ar fi instalat un director care nu indeplinea conditiile legale

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe, este urmarit penal de procurorii anticoruptie intr-un nou dosar, pentru abuz in serviciu in forma continuata, fiind acuzat ca ar fi numit fara respectarea legii un director interimar la Scoala Populara de Arte „Titel Popovici” Iasi, a anuntat vineri DNA. Alexe a reactionat pe Facebook, declarandu-se “surprins”.


Reamintim ca seful CJ Iasi este urmarit penal de DNA si s-a aflat sub control judiciar intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi primit mita 22 de tone de tabla in perioada in care era ministru al Mediului.

Alaturi de Costel Alexe, sunt urmariti penal si:

– Radu Gabriel Apetrei, sef serviciu resurse umane si salarizare din cadrul Consiliului Judetean Iasi, pentru complicitate la abuz in serviciu, in forma continuata;

– Vlad Corneliu Baba, consilier IA in cadrul Compartimentului Cabinet la Presedintele Consiliului Judetean Iasi, detasat ca manager (director) interimar al Scolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iasi, pentru complicitate la abuz in serviciu, in forma continuata.

Acuzatiile aduse de DNA:

In 11 noiembrie 2020, Costel Alexe, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Iasi si beneficiind de ajutorul lui Vlad Baba, ar fi dispus detasarea acestuia de pe functia de consilier IA in cadrul Compartimentului Cabinetului Presedintelui Consiliului Judetean Iasi, in functia de manager (director) interimar al Scolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iasi, desi numirea nu indeplinea conditiile legale de ocupare a acestei functii de conducere.

Ulterior, in 10 martie si 7 iulie 2021, Costel Alexe ar fi dispus prelungirea detasarii lui Vlad Baba in aceeasi functie de conducere.

Costel Alexe ar fi fost ajutat de catre suspectul Radu Apetrei, care, in calitate de sef Serviciu resurse umane si salarizare din Consiliul Judetean Iasi, ar fi intocmit documentatiile aferente emiterii dispozitiilor de detasare.

Mai mult, in 11 noiembrie 2020 Vlad Baba ar fi fost angajat pe perioada determinata, fara concurs, pe functia de consilier IA la cabinetul presedintelui Consiliului Judetean Iasi. Tot la aceeasi data ar fi fost detasat pe functia de manager (director) interimar al Scolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iasi.

Astfel, s-ar fi adus un prejudiciu de 86.153 de lei bugetelor Consiliului Judetean Iasi si Scolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iasi, reprezentand suma remuneratiilor incasate de catre Vlad Baba in baza contractului de management interimar, mai spun procurorii DNA.

Costel Alexe este urmarit penal de DNA si intr-un dosar in care este acuzat ca in perioada in care era ministru al Mediului in Guvernul Orban ar fi primit mita 22 de tone de tabla de la un combinat siderurgic (Liberty din Galati), pentru alocarea cu titlu gratuit catre combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera. In acest dosar, Alexe s-a aflat sub control judiciar incepand din 28 aprilie 2021 si pana la sfarsitul lunii august, cand masura a fost revocata.

Costel Alexe a sustinut ca este nevinovat si s-a declarat convins ca va demonstra acest lucru in instanta. El a anuntat atunci ca, intr-un “gest de onoare”, se autosuspenda din functia de presedinte al PNL Iasi. (I.P.)

Leave a Reply