Contre taioase intre liderii AUR! Claudiu Tarziu ii bate obrazul lui George Simion. „Un frate, incercind sa ma complimenteze, m-a jignit de moarte!”

Claudiu Tarziu, co-fondator al Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR) alaturi de George Simion, a publicat un mesaj pe Facebook, in primele ore ale zilei de sambata, prin care i-a reprosat partenerului sau politic ca, incercand sa-l complimenteze, l-a ”jignit de moarte”.


Tarziu a transmis ca ”nu intoarce si obrazul”, ci ”doar spatele, plin de ranile cutitelor” care i-au fost ”infipte” de-a lungul vietii. Reactia lui Claudiu Tarziu vine dupa ce, vineri, George Simion i-a multumit ca ”nu l-a tradat” desi i s-ar fi propus acest lucru, fara sa dea mai multe detalii:

”Am cunoscut sute de fosti detinuti politic sub regimul comunist. De la ei am invatat onoarea. Prima grija a lor, atunci cind erau arestati de Securitate, era sa nu divulge, sub nici un chip, vreun nume de oponent al regimului. Erau batuti pina la lesin, isi pierdeau parti din trup in schingiuiri, iar unii dintre ei erau ucisi, dar nu tradau. Tradarea era echivalenta cu condamnarea la moarte a unui nevinovat. Pacat impotriva Sfintului Duh!

Cu aceasta lectie in minte, am devenit extrem de sensibil la acest spectru care marcheaza istoria lumii: tradarea. Iuda este simbolul absolut al lui. De aceea, simpla banuiala a tradarii mi se pare dezonoranta. Slava Domnului, pina azi, nici nu si-a permis nimeni sa presupuna ca as fi capabil sa vind pe cineva. Pina azi, cind un frate, incercind sa ma complimenteze, m-a jignit de moarte.

Vezi bine, nu l-am vindut, desi mi s-ar fi propus. Cine ar fi indraznit vreodata sa-mi propuna o asemenea miselie? Mister! Nu intorc si obrazul celalalt, ci doar spatele, care e plin de ranile cutitelor care mi-au fost infipte in el de-a lungul vietii”, a scris Claudiu Tarziu, in primele ore ale zilei de sambata, pe Facebook.

Acest mesaj vine la putin timp dupa ce, in spatiul public, au aparut informatii despre faptul ca liderul formatiunii de extrema dreapta AUR, George Simion, a incercat o negociere cu reprezentantii PMP in scopul unei aliante politice, colegul sau Claudiu Tarziu s-a exprimat dezaprobator, acuzandu-l pe Simion ca nu l-a consultat in aceasta problema.

In replica, George Simion a postat pe contul de Facebook un mesaj cum ca e in relatii bune cu Tarziu. Mai mult, Simion a informat ca in sedinta Biroului National s-a decis convocarea Congresului partidului pentru data de 27 martie.

Simion a mai spus ca-i multumeste colegului sau ca nu l-a „vandut”, asa cum ar fi fost indemnat sa o faca.

„Ieri in BNC am decis impreuna convocarea Congresului partidului pe 27 martie. Nu, nu ca sa ne unim cu PMP. Ii multumesc lui Claudiu-Richard Tarziu pentru faptul ca nu m-a vandut cum i s-a soptit in urechi de atatea ori (si cum mi s-a soptit si mie). In ciuda a zeci de stiri panicarde, unitatea ne va caracteriza si de acum inainte. Iertati-ne, fratilor!”, a scris Simion pe contul de Facebook. (I.P.)

Leave a Reply