Cinci scoli din Timisoara, dotate cu senzori de monitorizare a calitatii aerului. Cadrele didactice vor fi alertate cu privire la nivelul ridicat de CO2 (P)

Primaria Municipiului Timisoara a montat senzori pentru detectia dioxidului de carbon, a nivelului de temperatura si umiditate la cinci scoli din oras. Setul de 20 de senzori a fost donat Primariei Municipiului Timisoara de uRADMonitor.


Scolile incluse in acest program sunt: Scoala Generala nr. 1, Scoala Generala nr. 15, Liceul Tehnologic „Electrotimis”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” si Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”. Fiecare unitate de invatamant a beneficiat de amplasarea a cate patru senzori.

Prezenta unui nivel ridicat de dioxid de carbon (CO2) in aer poate provoca somnolenta si chiar dureri de cap. Odata ce senzorii alerteaza cadrele didactice referitor la nivelul ridicat de dioxid de carbon, acestea vor putea aerisi si astfel vor imbunatati conditiile de sanatate din spatiile pentru educatie.

Primaria doreste sa transmita multumiri echipei de la uRADMonitor pentru contributie, dar si pentru senzorii de monitorizare a calitatii aerului montati deja in oras, care sunt integrati in baza de date deschise a Municipiului Timisoara: https://data.primariatm.ro/dataset/calitatea-aerului. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply