#Construim impreuna! Interes major pentru webinariile organizate de Universitatea Politehnica Timisoara. Peste 1200 de profesori, studenti si alti pasionati de stiinta, la primele doua intalniri (P)

Peste 1200 de cadre didactice, studenti si persoane interesate de stiinta, educatie si tehnologie din Romania, dar si din strainatate, au participat la primele doua webinarii gratuite din seria #construimimpreuna, evenimente organizate de Universitatea Politehnica Timisoara cu scopul de sprijini comunitatea educationala si stiintifica din Romania si de a oferi idei orientate spre practica, combinand educatia si tehnologia, exemple si resurse, informatii despre inovatia in tehnologie si stiinta.


Gazduita si moderata de catre echipa Centrului de eLearning a Universitatii Politehnica Timisoara, seria cuprinde 10 webinarii sustinute de invitati din diferite universitati si institutii importante din Romania si Europa, alaturi de numerosi profesionisti experimentati in domeniul invatarii deschise, online si digitale si este dedicata tuturor actorilor din procesul educational si iubitorilor de educatie, stiinta si tehnologie.

Context – Webinarii Construim Impreuna

Viata si educatia in pandemie continua si, dupa aproape doi ani de acumulat experienta, de oferit numeroase cercetari si analize, de reflectat asupra pasilor facuti in cele 30 de webinarii Impreuna Online dedicate dedicate tranzitiei de la educatia traditionala la cea online, Universitatea Politehnica Timisoara, prin Centrul de e-Learning a lansat o noua serie de webinarii – cu scopul de a oferi noi informatii, idei, analize inovative si de stimula comunitatea spre modelarea educatiei si stiintei pentru astazi si maine.

Webinariile Construim Impreuna sunt organizate in colaborare de IEEE Romania, Alianta Romana a Universitatilor Tehnice, Asociatia EDEN Europa si Universitatea Politehnica Timisoara, in fiecare saptamana cu invitati din alte universitati si institutii din Romania si Europa. Acestea sunt programate in fiecare miercuri, incepand cu ora 18.

Peste 1200 de participanti din mediul universitar, preuniversitar, dar si privat

Participarea este gratuita si se face accesand link-urile de inregistrare puse la dispozitie in fiecare saptamana pe pagina web oficiala a CeL – https://www.elearning.upt.ro . Participantii primesc un certificat digital deschis (Open Badge) „Construim Impreuna” pentru fiecare webinar la care participa.

Primele 2 webinarii au inregistrat deja un total de peste 1200 de participanti si au abordat teme dedicate schimbarii si reflectiei asupra situatiei actuale in educatie si stiinta in vremurile post pandemie, asupra valorificarii in intregime a potentialului noilor modele de educatie digitala descoperite si experimentate in ultima perioada, precum si teme dedicate promovarii accesului deplin si egal la stiinta si participarea la stiinta pentru femei si fete.

Webinar #construimimpreuna 1: Ce inseamna transformarea digitala in invatamantul preuniversitar?

Primul webinar din aceasta serie  a adus in prim-plan necesitatea formarii de competente digitale, utilizarea instrumentelor digitale in predarea didactica si in preuniversitar, conform Strategiei privind digitalizarea educatiei in Romania, analizand Monitorul educatiei si formarii 2021.

Expertii din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Timis – prof.dr. Marin Popescu, inspector scolar general, prof. Cosmin Hogea, inspector scolar general adjunct, Universitatea Politehnica Timisoara – conf.univ.dr.ing. Florin Dragan, rector Universitatea Politehnica Timisoara si Casa Corpului Didactic – prof. Patricia Pisano,  director Casa Corpului Didactic Timis,  au prezentat experiente si solutii aplicate pentru educatia digitala, dar mai ales solutii pentru realizarea transformarii educationale in mediul preuniversitar post-pandemic, intr-o sesiune moderata de dr.ing. Diana Andone – director Centrul de e-Learning, Universitatea Politehnica Timisoara.

Detalii, inregistrarea video si prezentari: https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/webinar-construimimpreuna-ce-inseamna-transformarea-digitala-in-invatamantul-preuniversitar/

Webinar #construimimpreuna 2: Ziua Internationala a fetelor si femeilor in STEM

Evenimentul din seria Construim Impreuna pe tema Zilei internationale de recunoastere a rolului critic pe care il joaca femeile si fetele in stiinta si tehnologie a adus in prim-plan munca si realizarile fetelor si femeilor de stiinta, care contribuie la inovatie si progres in stiinta si tehnologie, incurajand in acelasi timp urmatoarea generatie de tinere si fete sa urmeze cariere in STEM.

Invitatele din cadrul webinarului – prof.univ.dr.ing. Ana-Maria Dumitrescu, IEEE Women in Engineer, Universitatea Politehnica Bucuresti, prof.univ.dr.ing. Anca Draghici, Facultatea de Management in Productie si Transporturi, Universitatea Politehnica Timisoara, conf.dr.ing. Loredana-Mihaela Stanciu, prodecan Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica Timisoara, ing. Alina Racataian, Yazaki Component Technology Timisoara, Romania, ing. Anca-Ioana Darabut, masterand specializarea Electronica Biomedicala, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale, Universitatea Politehnica Timisoara, si Diana Poenaru, eleva Liceul Teoretic Grigore Moisil Timisoara, BioCoderDojo Timisoara – au oferit participantilor prezenti inspiratia si curajul necesare in urmarea visului si perseverenta necesara intr-o cariera de succes, indiferent de domeniu, intr-o sesiune moderata de dr.ing. Diana Andone – director Centrul de e-Learning, Universitatea Politehnica Timisoara.

Detalii, inregistrarea video si prezentari: https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/webinar-construimimpreuna-2-ziua-internationala-a-fetelor-si-femeilor-in-stem/

Inregistrarile tuturor webinariilor sunt disponibile pentru vizionare pe canalul de YouTube al CeL: https://www.youtube.com/user/cidupt.

Inscrieri deschise pentru miercuri, 23 februarie 2022

Webinarul Inovatie in educatie prin proiectul “EBSI4RO: Connecting Romania through Blockchain” este programat in 23 februarie, la ora 18:00 si ii are ca invitati pe Lluís Alfons Ariño Martin, CIO Universitat Rovira i Virgili, Spain, Convenor Diplomas Use Case, European Blockchain Partnership (EBP), conf.dr.ing. Florin Dragan, rector la Universitatea Politehnica Timisoara, dr. Cosmin Cioranu – coordonator proiect EBSI4RO, Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, prof.dr.ing. Carmen Holotescu, membra a echipei EBSI4RO, Universitatea Politehnica Timisoara si drd. Victor Holotescu -Echipa EBSI4RO, Universitatea Politehnica Timisoara, sesiunea fiind moderata de prof.dr.ing. Radu Vasiu, coordonator proiect EBSI4RO – Universitatea Politehnica Timisoara.

„Blockchain este viitorul.  Aceasta tehnologie ne transforma societatea”

In acest nou webinar din seria „Construim Impreuna”, veti face cunostinta cu echipa si activitatile inovativului proiect european “EBSI4RO: Connecting Romania through Blockchain”, derulat in parteneriat de UEFISCDI si UPT, prin care se va implementa si pilota un sistem ce va emite pe EBSI diplome universitare (integrate cu Registrul Matricol Unic – RMU) si micro-credite.

Inscrierile se fac prin completarea formularului https://upt-ro.zoom.us/webinar/register/WN_LDpyNC9tT4Cr_gAmj2tarw, iar participantilor li se vor emite, in continuare certificate digitale deschise (Open Badges).

De asemenea UEFISCDI si UPT vor derula o serie de cursuri online masive deschise pentru universitati, institutii si companii, pentru familiarizarea cu tehnologia Blockchain si cu dezvoltarea de aplicatii pe Blockchain, pentru serviciile publice si private, utilizand EBSI.

Mai multe informatii despre webinar sunt disponibile pe site-ul Centrului de eLearning: https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/webinar-construimimpreuna-3-blockchain-in-educatie-prin-proiectul-ebsi4ro/

O serie de resurse educationale deschise si informatii de cursuri si unelte gratuite  se gasesc in sectiunea Open a Centrului de eLearning https://elearning.upt.ro/ro/open/, dar si pe platforma UniCampus: https://unicampus.ro/. (I.P.)

Informatii despre seria #construimimpreuna sunt disponibile si pe:

Pagina web: https://elearning.upt.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/CIDUPT/

Youtube: https://www.youtube.com/user/cidupt

Instagram: @elearning_upt

 

Leave a Reply