Fostul politist Dragan Ilin, dezvaluiri despre abuzurile la care a fost supus la DIICOT Timisoara! „Am fost dezbracat in pielea goala sa dau declaratii nefavorabile despre Lucian Boncu”

Audiat ca martor in dosarul scandalului de la cazinoul Champions din Timisoara, care a fost transformat de procurorii DIICOT intr-o fapta de criminalitate organizata, fostul politist Dragan Ilin (foto 3) a relatat judecatorului de caz abuzul incredibil la care a fost supus de anchetatori pentru a fi convins sa devina martor al acuzarii.


Asta, in conditiile in care fostul politist nu a participat la incidentul din data de 15 septembrie 2019, petrecut in sala de jocuri mecanice de pe strada Gh. Lazar, iar procurorii stiau foarte bine acest lucru.

“Am fost chemat la parchet si i-am spus procurorului ca nu stiu nimic si am fost indrumat sa ma gandesc la o poveste frumoasa, sa facem un grup frumos, se poate vedea si pe inregistrari”, a dezvaluit Dragan Ilin, care tocmai jurase ca va spune adevarul si numai adevarul.

La intrebarea avocatilor despre ce i s-a oferit la schimb, pentru eventuala poveste despre bodyguarzii care au intervenit la incidentul de la Champions, Dragan Ilin a confirmat faptul ca i s-a promis ca nu va fi trimis in judecata in dosarele in care era cercetat de DIICOT. Lucru care, de altfel, s-a si intamplat, fostul politist nefiind trimis in judecata din 2015 si pana la data la care a acceptat sa se prezinte ca martor in instanta.

Despre modul in care a realizat inregistrarea audio clandestina din biroul procurorului, care a fost depusa si la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, Dragan Ilin a povestit ca nu avea incredere in procurori, care ii mai inscenasera un dosar, de aceea a hotarat sa efectueze inregistrarea discutiilor.

“Prin mijloace proprii. Nu aveam incredere in domnul procuror si in alti colegi de-ai lui. Mi-au fabricat un dosar. Am fost dezbracat de catre domnul Alex Florenta, sef DIICOT, sa scot inregistrarile.

Am fost dezbracat in pielea goala sa dau declaratii nefavorabile despre Lucian Boncu, sa predau o parte din inregistrari, sa nu ma mai pot folosi de ele in mediul public”, este declaratia exploziva a fostului politist, care ar putea starni interesul procurorilor care vor prelua dosarele de la SIIJ, dupa desfiintare.

Imediat dupa incident, acesta spune ca a sesizat Sectia Speciala, insa, deocamdata, nu s-a intamplat nimic, cu exceptia unor audieri efectuate de procuroarea Mihaiela Moraru Iorga la Timisoara si scoaterea fostului sef Alex Florenta din zona anchetelor penale si mutarea sa la DIICOT Structura Centrala, la conducerea Biroului Tehnic si de criminalistica.

La cateva ore dupa audierea lui Dragan Ilin la Tribunalul Timis, in publicatia de casa a DIICOT Timisoara a aparut un soi de dezmintire din partea lui Alex Florenta, care a catalog dezvaluirile despre abuzurile procurorilor antimafia ca fiind „minciuni halucinante”. Asta, dupa ce in forma initiala a articolului, au fost numite “declaratii halucinante”…

De altfel, pentru a demonta aceste „minciuni”, nimic nu-l impiedica pe Alex Florenta sa depuna o plangere impotriva fostului politist pentru sperjur, insa poate fi dificil sa-si conteste si vocea inimitabila care se distinge pe inregistrarile audio. Este de asteptat ca noul sef al DIICOT Timisoara, aradeanul Codrin Horatiu Miron, sa readuca corectitudinea procedurala in cadrul anchetelor antimafia din capitala Banatului. (G.I.)

Leave a Reply