Procurori din Timisoara, avansati in functii de conducere la unitati de parchet din tara. Alex Florenta, delegat pe o functie importanta la DIICOT Structura Centrala

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, in sedinta de astazi, o serie de delegari pe functii de conducere la diferite unitati de parchet din tara, in care sunt vizati procurori care au avut sau au legatura cu Timisoara.


In primul rand, s-a hotarat, in unanimitate, delegarea in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a criminalitatii organizate din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a domnului Alex Florin Florenta, procuror sef al Biroului tehnic si de criminalistica din cadrul acestei structuri specializate, incepand cu data de 27.02.2022, pana la ocuparea functiei, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. Reamintim ca Alex Florenta a detinut functia de procuror sef al DIICOT Timisoara, de unde a fost avansat intr-o functie „de birou” la DIICOT Structura Centrala.

Pentru a cotura taboul avansarilor de azi la parcheetul antmafa, sa ai spunem ca, in aceeasi sedinta, procurorul Voicu Bogdan Felician a fost delegat in functia de sef al Sectiei de combatere a traficului de droguri din cadrul DIICOT, iar procuroarea Albu Alina, in functia de sef al Serviciului de combatere a criminalitatii organizate in cadrul DICOT.

Revenind la procurorii care a legatura profesionala cu Timisoara, CSM a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror sef Sectie urmarire penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras- Severin a procurorului Ceausu Alexandru Octavian, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, incepand cu data de 01.03.2022, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

De asemenea, procurorului Jurca Andrei, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, i s-a prelungit delegarea in functia de procuror sef Sectie judiciara la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin, incepand cu data de 01.03.2022, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

Tot un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, Cimpean Mircea, a fost vizat de o delegare, pe care, insa, a ratat-o. Sectia pentru procurori a horatat, cu 4 voturi la 2, respingerea solicitarii de prelungire a delegarii sale in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Satu Mare. (G.I.)

Leave a Reply