Un fals medic de familie, care a consultat pacienti si a eliberat retete compensate, a fost retinut de politistii din Sibiu. Procurorii cer arestarea preventiva

Un fals medic de familie a fost retinut de politistii din Sibiu, dupa ce a fost reclamat de un pacient din comuna Nocrich, care si-a dat seama ca cel ce i-a tinut locul medicului titu, cat acesta a fost in concediu, este, de fapt, un impostor care a consultat inclusiv copii si a prescris retete, informeaza un comunicat de presa remis Agerpres.


La data de 21 februarie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul I.P.J. Sibiu au retinut un sibian in varsta de 36 de ani, cercetat penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, respectiv acces ilegal la un sistem informatic.

Din investigatiile desfasurate de catre politistii sibieni a rezultat faptul ca, la data de 5 iulie 2021, persoana in cauza s-ar fi prezentat la un cabinet de medicina de familie de pe raza localitatii Nocrich unde, cu incuviintarea medicului titular, ar fi desfasurat fara drept activitati specifice profesiei de medic, constand in aceea ca ar fi oferit consultatii unui numar de 15 persoane si ar fi eliberat ulterior doua bilete de trimitere, precum si 20 de retete medicale compensate integral sau partial.

Printre pacientii tratati de pretinsul medic, la data de 5 iulie 2021, se numara adulti si minori, inclusiv un copil in varsta de 1 an si 3 luni”, se arata in comunicatul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Sibiu.

Sibianul care a pretins ca este medic de familie „ar fi folosit user-ul si parola furnizate de medicul real, ar fi introdus date in aplicatia informatica ce este conectata la sistemul de asigurari de sanatate in vederea decontarii serviciilor prestate, sume decontate ulterior.”

Ca urmare a administrarii probatoriului in cauza, politistii sibieni de investigare a criminalitatii economice au aplicat masura retinerii pentru 24 de ore a barbatului, urmand ca, in cursul zilei de 22 februarie, acesta sa fie prezentat unitatii de parchet competente in vederea aplicarii unei masuri preventive.

Cercetarile sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu. (I.P.)

Leave a Reply