FLAGRANT. Politist de la Siguranta Publica si Patrulare, retinut de ofiterii DGA in timp ce primea o spaga de 700 de lei de la un sofer oprit in trafic

Un agent de Politie a fost prins in flagrant in timp ce lua mita de la un sofer care savarsise o contraventie in trafic si care i-a oferit 700 de lei pentru a trece cu vederea ilegalitatea, informeaza Directia Generala Anticoruptie (DGA) Covasna.


„Miercuri, 23 februarie 2022, politisti anticoruptie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Covasna, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, au prins in flagrant de luare de mita un agent de politie din cadrul I.P.J. Brasov – Sectia 3 Politie – Compartimentul Siguranta Publica si Patrulare.

In cauza, dosarul penal a fost initiat ca urmare a unei sesizari transmisa unitatii de parchet de catre D.G.A. – Serviciul Judetean Anticoruptie Covasna, referitoare la indeplinirea/ neindeplinirea atributiilor de serviciu de catre agentul de politie, in cazul constatarii unor incalcari ale normelor la regimul rutier, in urma careia procurorul de caz a dispus activitati de procedura penala in vederea realizarii probatoriului”, se arata intr-un comunicat de presa remis AGERPRES.

Conform sursei citate, in cursul zilei de marti, 22 februarie, politistul a depistat o persoana care a savarsit o contraventie in trafic si, pentru a nu aplica sanctiunea corespunzatoare, a stabilit o intalnire pentru miercuri, cand a fost prins in flagrant in timp ce primea suma de 700 de lei cu titlu de mita.

Politistii DGA au beneficiat in acest caz de sprijin din partea IGPR – DOS Brasov. (V.E.)

Leave a Reply