Fug din calea razboiului! Peste 300 de ucraineni au solicitat resedinta definitiva in comuna Varfu Campului, judetul Botosani

Numarul cetatenilor ucraineni care isi stabilesc domiciliul in comuna Varfu Campului din judetul Botosani creste considerabil, in aceste zile, pe fondul tensiunilor de la granita dintre Ucraina si Rusia, a declarat, azi, pentru AGERPRES, primarul Maria Hutu.


Comuna Varfu Campului e amplasata langa granita cu Ucraina, la 30 km de Vama Siret, si este practic la jumatatea drumului dintre Botosani si Cernauti, orasul cu cea mai mare minoritate romana din Ucraina.

Potrivit sursei citate, numarul de locuitori ai comunei creste semnificativ de la o luna la alta, in ciuda faptului ca populatia reala este constanta. Astfel, in mai putin de o luna, numarul de locuitori din Varfu Campului a crescut cu aproape 300, de la 9.136 la 31 ianuarie 2022 la 9.412 pe 22 februarie.

Cresterea este una artificiala, in conditiile in care numarul cetatenilor romani care locuiesc efectiv pe raza acestei unitati administrativ-teritoriale este de doar 3.622.

„Intr-o singura zi am avut sapte cetateni ucraineni care au solicitat resedinta definitiva in Varfu Campului. Sunt multi in ultima vreme. Nu stiu cati sunt exact, dar oricum sunt cu zecile si cu sutele intr-o saptamana. Vin si isi fac documentele si se muta pe Varfu Campului. Este legat de situatia conflictuala ruso-ucraineana. Probabil ii sperie si ei cauta sa plece cat mai multi”, a afirmat Hutu. (M.I.)

Leave a Reply