Miscari de „trupe” la instantele de pe raza Curtii de Apel Timisoara! Fosta procuroare Mihaela Pop, avansata in functia de judecator la Tribunalul Timis

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a pronuntat, in sedinta de ieri, 24 februarie, asupra mai multor cereri de transfer la curti de apel si tribunale formulate de judecatorii care, in ultimii ani, au obtinut gradele instantelor superioare in urma examenelor profesionale.


Pentru avansari la instantele de pe raza Curtii de Apel Timisoara au fost formulate 12 cereri, dintre care au fost aprobate doar jumatate. Printre fericitii „castigatori” ai unui transfer se afla si Pop Mihaela-Camelia, fostul prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, care si-a schimbat roba cu cea de judecator si, dupa un stagiu de aproape 3 ani la Judecatoria Sannicolau Mare, incepand cu data de 24.02.2022, a fost avansata la Tribunalul Timis.

Ceilati cinci fericiti judecatori care au intrunit conditiile tranferului sunt Margan Marcela-Delia, de la Judecatoria Timisoara la Tribunalul Timis, Ciurea Ioana-Corina, de la Judecatoria Timisoara la Tribunalul Timis, Surtea Horia-Dorel, de la Judecatoria Arad la Tribunalul Arad, Balas Lucian, presedintele Judecatoriei Arad, care, din 15.03.2022, va fi avansat la Tribunalul Arad, Popescu Emilian-Floria, de la Judecatoria Lipova la Tribunalul Arad.

De partea cealalta, judecatorii a caror cereri au fost respinse sunt Nica Cristian-Felix, care si-a dorit o avansare de la Judecatoria Timisoara la Curtea de Apel Timisoara, Tufis Roxana, judecator la Judecatoria Timisoara, care a cerut avansarea la Curtea de Apel Timisoara, Fodor Ioana, care a cerut mutarea de la Tribunalul Brasov la Tribunalul Arad, Avramescu Sanda-Oana, judecator la Curtea de Apel Timisoara, care a cerut transferul la Tribunalul Timis, Cimpean Ioana-Maria, de la Judecatoria Timisoara la Tribunalul Timis, si Piess-Malimarcov Beatrix-Yvonne-Vesna, de la Tribunalul Valcea la Tribunalul Timis.

Sa mai spunem ca, la ultima sedinta a Sectiei pentru procurori din CSM, s-a hotarat numirea in functia de procuror sef Sectie urmarire penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a procurorului Damian Ioan, de la aceasi unitate de parchet, pentru o perioada de 3 ani, incepand cu data de 28.02.2022, dar si numirea la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a procuroarei Trastau Olimpia-Maria, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, unul dintre cei 16 procurori declarati admisi la interviul organizat in perioada 16 – 18 februarie 2022. (G.I.)

Leave a Reply