Autoritatea Aeronautica Civila: Spatiul aerian al Romaniei a fost inchis pentru aeronavele operatorilor inregistrati in Federatia Rusa

Autoritatea Aeronautica Civila anunta, intr-un comunicat, ca spatiul aerian al Romaniei a fost inchis, incepand cu ora 15, pentru toate zborurile regulate, cu sau fara aterizare pe aeroporturile din tara, pentru aeronavele operatorilor inregistrati in Federatia Rusa.


”In contextul conflictului din Ucraina, Guvernul Romaniei a decis suspendarea ,,Acordului intre Guvernul RS Romania si Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la Bucuresti la 22.12.1976”.

In consecinta, Autoritatea Aeronautica Civila Romana a emis NOTAM prin care, incepand cu ora 15, spatiul aerian al Romaniei a fost inchis pentru toate zborurile regulate, cu sau fara aterizare pe aeroporturile din tara, pentru aeronavele operatorilor inregistrati in Federatia Rusa.

Exceptie de la aceasta masura fac zborurile umanitare si cele de urgenta”, se arata in comunicat.

In acest fel, Romania se alatura altor tari europene, ca Marea Britanie, Polonia, Cehia si Bulgaria, care si-au inchis spatiul aerian pentru avioanele rusesti, potrivit anunturile oficiale.

Premierul bulgar a anuntat ca a luat aceasta decizie in semn de solidaritate cu Ucraina.

In timp ce Marea Britanie, Polonia si Cehia au avut constant, la nivel guvernamental, o pozitie dura fata de Kremlin, pentru Bulgaria este o schimbare majora de politica dupa instalarea noului guvern reformist de la Sofia. (I.P.)

Leave a Reply