BREAKING. Putin a ordonat punerea in alerta a fortelor ruse de descurajare nucleara. „S-au facut declaratii agresive cu privire la tara noastra!”

Presedintele Vladimir Putin a ordonat, astazi, punerea in alerta a fortelor ruse de descurajare nucleara, intr-o escaladare dramatica a tensiunilor Est-Vest cu privire la invazia Rusiei in Ucraina.


Ordinul inseamna ca Putin a ordonat ca armele nucleare ale Rusiei sa fie pregatite pentru o pregatire sporita de lansare, ridicand amenintarea la nivelul la care conflictul din Ucraina s-ar putea transforma intr-un razboi nuclear.

Liderul rus a invocat sanctiunile financiare puternice impuse de Occident impotriva Rusiei, inclusiv impotriva lui Putin.

Vorbind la o intalnire cu inalti oficiali ai sai, Putin i-a ordonat ministrului rus al Apararii si sefului Statului Major al armatei sa puna fortele de descurajare nucleara intr-un „regim special de lupta”.

„Tarile vestice nu doar intreprind actiuni neprietenoase impotriva tarii noastre in sfera economica, dar oficiali de rang inalt din membrii NATO de conducere au facut declaratii agresive cu privire la tara noastra”, a spus Putin in comentarii televizate.

Casa Alba a reactionat dupa anuntul Rusiei cu privire la punerea fortelor nucleare in alerta maxima.

Secretarul de presa al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat duminica ca decizia presedintelui rus Vladimir Putin de a pune fortele nucleare ale Rusiei in alerta maxima face parte dintr-un model mai larg de escaladare neprovocata si ”amenintari fabricate” din partea Kremlinului.

”Acesta este, intr-adevar, un model pe care l-am vazut de la presedintele Putin pe parcursul acestui conflict, producerea de amenintari care nu exista pentru a justifica o agresiune ulterioara – iar comunitatea globala si poporul american ar trebui sa-l priveasca prin aceasta prisma”, a spus Psaki.

”Acesta este un model al presedintelui Putin si il vom infrunta, avem capacitatea de a ne apara, dar trebuie sa spunem lumii ce face presedintele Putin”, a adaugat.

Intrebata despre ajutoare sau sanctiuni militare suplimentare, Psaki a spus ca SUA este pregatita sa trimita mai multe provizii militare umanitare, economice si defensive.

”As retine ca sanctiunile pe care le-am anuntat ieri pun Rusia la egalitate cu Iranul, departandu-i de un sistem bancar cu comunitatea globala”, a mentionat Psaki.

Cu privire la luarea unor masuri imediate impotriva sectorului energetic rus de catre SUA, Psaki a spus ca toate variantele sunt ”pe masa”. Secretarul de presa a mai spus ca autoritatile americane raman in contact strans cu presedintele ucrainean Volodymyr Zelensky si l-a laudat pentru modul in care a condus tara pe parcursul primelor zile ale razboiului actual.

”El se ridica cu curaj impotriva invaziei presedintelui Putin si a conducerii ruse. Vom ramane in contact strans cu el”, a spus Psaki. (I.P.)

Leave a Reply