Cum au fost tratati patru refugiati din Ucraina, dupa ce au fost opriti de politisti pe o sosea din Alba. „Eram atat de obositi si infometati”, au povestit, uluiti, ucrainenii

Gestul de solidaritate a doi agenti de la Politia Sebes, care, aflati intr-un filtru rutier, au oprit in trafic o masina in care se aflau patru tineri din Ucraina, refugiati in Romania de teama razboiului, a devenit viral pe retelele de socializare.


Omenia de care au dat dovada politistii de la IPJ Alba a fost consemnata pe internet de cetatenii din Ucraina, care au declarat, impresionati, ca romanii au o inima mare si ca s-au indragostit de Romania.

Tinerii din Ucraina, care se deplasau cu o masina pe o sosea din Alba, au fost opriti in trafic de un echipaj de la Politia Rutiera Sebes. Cand oamenii legii le-au vazut actele si de unde provin, le-au facut o surpriza nemaintalnita pe soselele Europei.

Acestia au povestit pe reteaua de socializare ca erau obositi si le era foame si nu gaseau un loc unde sa manance. Au mai spus ca au fost opriti pentru a treia oara de Politie, in Romania.

Impresionati de momentele tragice prin care trec vecinii nostri, cei doi politisti de la Politia Sebes au decis sa vina in sprijinul ucrainenilor.

”Ne-au ajutat cu tot ce am avut nevoie. Ne-au condus la un restaurant si ne-au facut cinste cu masa. Romanii sunt inimosi. Va multumim mult! Am fost impresionati de ospitalitatea si generozitatea cu care am fost tratati”, mai spun tinerii.

Echipajul care a venit in sprijinul ucrainenilor este format dintr-un politist si o politista, iar Andra J., politista din aceasta poveste incredibila, indeamna la umanitate.

”Astazi am avut norocul sa intalnesc patru tineri speciali, care au fost nevoiti sa-si paraseasca tara, pentru o noua viata. Au plecat fara familiile lor, pentru ca acestea nu au putut sa renunte la tot ce au muncit, o viata. Ii incurajez pe cei cunoscuti sa manifeste umanitate in aceasta situatie dramatica”, spune politista din Alba. (V.E.)

sursa: Facebook (Andra J.)

Leave a Reply