Negocieri de pace? „Am cazut de acord ca delegatia ucraineana sa se reuneasca cu cea rusa”, anunta presedintele Ucrainei

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, potrivit Reuters, ca delegatiile rusa si ucraineana se vor intalni fara niciun fel de conditii prealabile.


Ucraina a confirmat duminica aceasta ca va trimite o delegatie pentru a negocia cu Rusia la frontiera ucraineano-belarusa, intr-o regiune situata in apropierea raului Pripiat, in apropierea fostei centrale nucleare de la Cernobil, dupa o mediere realizata de presedintele belarus Aleksandr Lukasenko, transmit agentiile internationale de presa, care citeaza presedintia de la Kiev.

“Am cazut de acord ca delegatia ucraineana sa se reuneasca cu cea rusa, fara conditii prealabile, la frontiera dintre Ucraina si Belarus, in apropierea raului Pripiat. Alexandr Lukasenko si-a asumat responsabilitatea ca in timpul deplasarii, negocierilor si intoarcerii delegatiei ucrainene, toate avioanele, elicopterele si rachetele plasate pe teritoriul Belarusului sa ramana la sol”, a scris Zelenski pe Facebook.

Anterior, seful delegatiei ruse, Vladimir Medinski, a declarat ca membrii delegatiei sale se deplaseaza de la Minsk la Gomel si ca acelasi lucru l-ar face si o delegatie ucraineana de la Kiev. In acest context, adjunctul ministrul de Interne al Ucrainei, Evgeny Yenin, a declarat ca discutiile dintre delegatiile rusa si ucraineana vor avea loc luni dimineata, potrivit CNN.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a spus ca discutiile dintre Ucraina si Rusia fara conditii prealabile „deja sunt o victorie”, dupa ce, potrivit The Guardian, Rusia a respins initial orice discutii, apoi le-a acceptat, dar sub anumite conditii. „Nu vom renunta la niciun centimetru din teritoriul nostru”, a mai spus Kuleba inaintea negocierilor de luni. (I.P.)

Leave a Reply