BREAKING. Guvernul pregateste ridicarea restrictiilor pandemice! Program liber la restaurante, fara certificat verde in mall-uri, fara masca in aer liber

Incepand din luna martie, in Romania se anunta marea relaxare, avand in vedere ca o serie de restrictii vor fi eliminate. Guvernul a stabilit, deja, lista acestor masuri de relaxare, pe fondul scaderii numarului de noi cazuri de COVID-19 si trendul descendent pe care se afla gradul de ocupare al sectiilor ATI din spitale.


Astfel, de la 1 martie se pare ca Romania va renunta la o serie de restrictii, printre care si aceea care se refera la prezentarea certificatului verde in magazine si mall-uri, au declarat surse politice pentru Observator.

Conform sursei citate, romanii vor putea renunta in curand la mastile de protectie in exterior si vor putea intra in magazine si mall-uri fara certificat verde, potrivit observatornews.ro.

Ce masuri de relaxare urmeaza sa anunte Guvernul – surse
– renuntare la masca in aer liber;
– fara restrictii de program la restaurante;
– fara certificat verde la magazine, mall-uri etc.;
– cresterea capacitatii de la 30% la 50%.

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat, inca de saptamana trecuta, ca tendinta descrescatoare va duce cat de curand la relaxari.

Avand in vedere evolutia situatiei pandemice, am discutat si am spus public ca urmeaza sa desfasuram o analiza dupa data de 15 februarie la nivelul Ministerului Sanatatii si a celorlalte institutii implicate in gestionarea crizei pandemice.

Au avut loc aceste evaluari, este foarte clar ca in momentul de fata in ceea ce priveste valul 5 am intrat pe o linie descendenta si am discutat cu domnul ministru Rafila, urmand ca in perioada imediat urmatoare, tinand cont de faptul ca la inceputul lunii martie urmeaza sa isi inceteze efectele hotararea de guvern, sa avem o analiza cat se poate de concreta si sa venim cu masuri care sa se preteze la nivelul situatiei concrete”, a spus prim-ministrul inaintea sedintei de Guvern, de miercuri. (I.P.)

Leave a Reply