Putin ramane fara centura neagra la judo! World Taekwondo i-a retras distinctia onorifica, ca protest impotriva invadarii Ucrainei

Federatia Internationala de Taewkondo, World Taekwondo, i-a retras presedintelui rus Vladimir Putin centura neagra onorifica 9 dani, pe care i-a acordase in noiembrie 2013, transmite EFE, citata de Agerpres.


Organizatia “condamna ferm atacurile brutale contra vietilor nevinovate din Ucraina, care contravin viziunii World Taekwondo, aceea ca ‘pacea e mai importanta decat victoria’, precum si valorilor respectului si tolerantei”.

Alaturandu-se deciziei CIO, World Taekwondo precizeaza ca drapelele Rusiei si Belarus nu vor fi desfasurate la competitii internationale, dupa cum nici imnurile acestor tari aliate nu vor fi interpretate. De asemenea, Rusia si Belarus nu vor putea organiza competitii internationale de taekwondo.

”Gandurile noastre sunt alaturi de poporul ucrainean si speram la pace si la un final imediat al acestui raboi”, se mai arata inm comunicatul Federatiei Internationale de Taekwondo.

Federatia Internationala de Judo (IJF) i-a retras in acest weekend lui Putin calitatile de presedinte de onoare si ambasador al sau. (I.P.)

Leave a Reply