O noua premiera la Timisoara, dupa alegerile de la Camera de Comert, Industrie si Agricultura! Florica Chirita, primul presedinte femeie din sistemul cameral romanesc

Adunarea Generala a Membrilor Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, intrunita, astazi, 28 februarie, statutar convocata si constituita, a ales in functia de presedinte pentru mandatul 2022-2026, cu unanimitate de voturi, pe Florica Chirita.


In prima parte a interventiei sale, Florica Chirita a prezentat motivarea deciziei de a candida pentru functia de presedinte al CCIA Timis.

Am fost unul dintre primii angajati ai CCIA Timis la momentul reluarii activitatii acesteia in 1990, incepand ca referent specialitate si continuand apoi ca sef serviciu, director general adjunct, director general si presedinte executiv. In acelasi timp, am inceput sa-mi construiesc si propria afacere.

Am activat in mai multe domenii: comert, alimentatie publica, panificatie-patiserie, turism. Din impletirea celor doua roluri – de angajat si de om de afaceri, am invatat sa iau decizia corecta, sa-mi asum riscuri, sa-mi gestionez propriile temeri si timpul, sa-mi formez o echipa cu care sa performez. Asa am invatat sa ma adaptez si sa fiu deschisa la nou, la schimbare.

Din perspectiva individuala, performanta inseamna sa fii un model pentru ceilalti. Din perspectiva organizationala, performanta inseamna sa conduci proiecte si oameni. Pentru mine, a fi manager performant inseamna sa fii “predispus” la munca asidua si implicare totala. Este un rol care mi s-a potrivit, pe care l-am dus la bun sfarsit cu succes, si pe care vreau sa-l continui”, a precizat noua sefa a mediului de afaceri timisean.

Noul presedinte al CCIAT a continuat cu o scurta retrospectiva a celor mai importante actiuni pe care le-a initiat si co-ordonat, din care multe evenimente economice singulare in sistemul cameral romanesc, printre care: infiintarea Biroului Unic al CCIAT, programul anual de informare si instruire a firmelor cu privire la reglementari legislative, internationalizarea firmelor si afacerilor, evenimente de reprezentare si promovare a intereselor comunitatii de afaceri timisene, actiuni destinate gasirii de solutii viabile la criza de forta de munca si de promovare a invatamantului profesional in sistem dual, programul de sprijinire a mediului de afaceri si relansare a economiei, evenimente de imagine – Gala Excelentei in Afaceri – si modernizarea Centrului Regional de Afaceri la standarde europene.

Cea de-a doua parte a mesajului a fost dedicata prezentarii principalelor obiective strategice pentru noul mandat, respectiv: Implicarea membrilor in deciziile ce privesc organizatia; Cresterea atractivitatii si vizibilitatii organizatiei; Cresterea performantei echipei manageriale si construirea unei culturi organizationale care sa devina suport pentru performanta.

„Viziunea mea este de a promova si proteja conceptul de camera de comert ca entitate intermediara esentiala intre guvern si mediul de afaceri. Sa nu uitam ca organizatiile camerale sunt singurele entitati care pot face lobby si intermedia relatiile dintre mediul de afaceri si administratia publica centrala si locala. Imi doresc ca a fi membru al Camerei de Comert Timis sa insemne garantia pentru succesul afacerilor. Incredere, respect, responsabilitate, colaborare – sunt valorile care ne fac mai puternici impreuna, ne ajuta sa cream viitorul pe care ni-l dorim. Este angajamentul  meu activ si onest!”, a incheiat Florica Chirita, presedintele CCIAT.

De asemenea, in cadrul sedintei, a fost aprobat Raportul Colegiului de Conducere privind activitatea organizatiei in mandatul 2018-2022, a fost validat noul Colegiu de Conducere al CCIAT si au fost alesi cei trei vicepresedinti – Milita Pleascar, Darius Georgiu si Lucian Galosi. (I.P.)

NOTA: Informatii suplimentare la tel. 0722503138, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic – consilier Relatii Publice.

Leave a Reply