Universitatea Politehnica Timisoara pune la dispozitia refugiatilor din Ucraina, a familiilor studentilor din aceasta tara, 120 de locuri de cazare in caminele proprii (P)

Atunci cand spectrul razboiului isi face aparitia si oameni nevinovati sufera, toate celelalte probleme dispar. Universitatea Politehnica Timisoara se alatura cu sufletul ucrainenilor care lupta pentru libertatea lor, sperand la un final pasnic cat mai rapid al conflictului, care, fara doar si poate, ne-au schimbat prioritatile majoritatii dintre noi.


„Sunt convins ca situatia din ultimele zile din tara vecina va este cunoscuta. Generatiile noastre au avut norocul sa nu cunoasca astfel de conflicte in Europa intre doua state mai mari decat Romania.

Am mai avut situatii de conflict in Balcani in urma cu mai bine de 20 de ani, dar parca nu am simtit tensiunea de acum. Chiar daca avem convingerea ca acest conflict va ramane departe de noi geografic, este de datoria noastra sa intindem o mana catre cei care au nevoie de ajutor”, a declarat rectorul UPT, conf. univ. dr. ing. Florin Dragan.

Conducerea Universitatii Politehnica Timisoara, i-a contactat pe studentii din Ucraina (romani de pretutindeni) pentru a vedea daca ei sau familiile lor au nevoie de ajutor. Deocamdata nu sunt probleme. Dar sunt multi altii care au. Rectorul UPT, conf. univ. dr. ing. Florin Dragan, a anuntat ca, in aceasta faza, institutia pe care o conduce va pune la dispozitia autoritatilor 120 locuri de cazare in caminele proprii.

De asemenea, au fost demarate discutii cu conducerea Spitalului Militar Timisoara si se asteapta detalii cu privire la o campanie de donare de sange in zilele urmatoare.

Nu in ultimul rand, rectorul Politehnicii timisorene ii indeamna pe toti cei care pot ajuta intr-un fel refugiatii ucrainieni prin diverse donatii (materiale neperisabile, obiecte vestimentare pentru copii, femei, materiale de igiena si/sau altele) sa se adreseze centrelor de colectare a donatiilor anuntate oficial, care le transporta zilnic spre punctele unde este nevoie de acestea. (I.P.)

Leave a Reply