O doctorita din Lugoj, chemata in judecata de firma de constructii care i-a renovat casa! In ciuda tuturor dovezilor, Papusoiu Cristina nu recunoaste executarea unor lucrari evaluate la 80.000 de euro

O casa din municipiul Lugoj, care apartine medicului de familie Papusoiu Cristina Gabriela, a devenit obiectul unui litigiu incredibil aflat pe rolul Curtii de Apel Timisoara, judecatorii urmand sa stabileasca daca firma de constructii care a renovat si a modernizat imobilul, lucrare finalizata in 2018, trebuie platita sau daca, efectiv, s-a lucrat pe gratis.


In prima instanta, judecatoarea Alina Roxana Timpea, de la Tribunalul Timis, a stabilit ca proprietara imobilului trebuie sa achite factura in valoare de 208.840,50 lei, reprezentand contravaloarea materialelor de constructii folosite la renovarea casei, asa cum rezulta din facturile, avizele de insotire a marfurilor si alte documente depuse la dosar.

Paradoxal, in ciuda probelor mai mult decat evidente, cu semnaturi si discutii indubitabile purtate pe retelele de socializare, Papusoiu Cristina Gabriela refuza sa recunoasca faptul ca firma in discutie i-ar fi executat lucrari de constructie, declarand ca a lucrat cu alte firme, cu materiale cumparate “la negru”.

O atitudine absolut bulversanta pentru patronul firmei care a executat lucrarea, uimit de cinismul cu care doamna doctor respinge evidenta.

“Am depus la dosar documente, discutii pe whatsapp, inregistrari video, fotografii, autorizatii pentru accesul vehiculelor de mare tonaj in oras, toate dovedind fara echivoc ca firma noastra s-a ocupat de lucrare. Este dezonorant pentru un medic sa ne priveasca in ochi si sa spuna ca nu ne cunoaste, ca altcineva i-a executat lucrarea, fara sa aduca nici cea mai mica dovada in acest sens.

Raspunsurile sale sunt eliptice de subiect, nu stie de unde si-a cumparat materialele, nu stie numele firmei care i-ar fi executat renovarea si modernizarea casei din Lugoj, nu-si recunoaste semnaturile de pe actele depuse de noi la dosar. Fara sa se inscrie in fals”, ne-a declarat reprezentantul firmei Lago Residence, care s-a ocupat de aceasta lucrare speciala.

Audiata la Tribunalul Timis, Papusoiu Cristina Gabriela a recunoscut ca a efectuat lucrari la imobilul din Lugoj, insa ca renovarea, modernizarea si extinderea imobilului ar fi fost efectuate in regie proprie, fara a fi apelat la serviciile vreunei societati profesioniste.

“Parata a contestat existenta obligatiei de plata a sumelor pretinse de reclamanta, sustinand ca intre parti nu a existat nici un fel de raporturi juridice, iar reclamanta nu i-a livrat niciodata materiale de constructii”, se mentioneaza in motivarea Sentintei civile nr. 121/2021, pronuntata de Tribunalul Timis in 16.03.2021.

Decizia judecatoarei Alina Roxana Timpea se intemeiaza pe prevederea din Noul Cod Civil care stipuleaza ca vointa de a contracta poate fi exprimata in forma verbala, forma scrisa si comportamentala, iar formarea contractelor si a actelor juridice civile, in general, este dominata de principiul autonomiei de vointa.

De asemenea, Codul de procedura civila, la art. 309, mentioneaza ca, daca partea s-a aflat in imposibilitate materiala sau morala de a-si intocmi un inscris pentru dovedirea actului juridic, validitatea acestuia poate fi dovedita cu martori. Ceea ce s-a si intamplat in acest caz…

De altfel, in cursul dezbaterilor din instanta s-a si dezvaluit motivul real pentru care lucrarile de modernizare a imobilului din Lugoj s-au efectuat fara parafarea unui contract de prestari servicii. Doctorita Papusoiu Cristina Gabriela este prietena de familie cu presedintele Colegiului Medicilor Timis, chirurgul Lazar Octavian Fulger, care la vremea respectiva era actionar la firma de constructii Lago SRL.

Intre timp, celebrul medic si-a cesionat partile sociale, iar asociatul sau a descoperit in contabilitate ca atat materialele de constructie, cat si manopera (care face obiectul altui dosar), totul evaluat la 80.000 de euro, au fost decontate din firma. Cu alte cuvinte, chirurgul Lazar Octavian Fulger a fost generos cu prietena sa de familie, dar pe banii asociatului.

Desi relatia dintre cei doi este de notorietate, iar Lazar Octavian Fulger s-a interesat in permanenta de stadiul lucrarilor de la Lugoj, Papusoiu Cristina Gabriela a refuzat sa raspunda, in fata instantei, cum ar descrie relatia sa cu fostul asociat al Lago Residence SRL.

“Refuz sa raspund la aceasta intrebare!”, o eschiva care nu face decat sa intareasca probele aflate la dosar.

La termenul de ieri, judecatoarele care solutioneaza dosarul in apel au fost recuzate, tocmai pentru ca au accentuat faptul ca, in aceasta relatie de prestari servicii, dovedita cu zeci de mijloace de proba, nu exista un contract in forma scrisa. Un “viciu” de procedura, care poate conferi cadoului oferit de Lazar Fulger prietenei de familie Papusoiu Cristina Gabriela doar o simpla valoare sentimentala.

Deocamdata, nu am reusit sa aflam si opinia medicului de familie Papusoiu Cristina Gabriela despre acest litigiu, urmand ca eventuala sa declaratie sa o publicam imediat ce ne va parveni la redactie. (G.I.)

Leave a Reply