Dosar penal dupa accidentele aviatice din Constanta. Procurorii militari fac cercetari in rem pentru ucidere din culpa

Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti a deschis un dosar penal in rem in legatura cu cele doua incidente aviatice din Dobrogea – prabusirea unui avion MiG-21 LanceR si a unui elicopter IAR-330 Puma – soldate cu moartea a opt persoane.


Potrivit unor oficiali din Parchetul Militar, dosarul are ca obiect savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.

Miercuri seara, o aeronava MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legatura radio cu turnul de control, iar la ora 20,03 a disparut de pe radar, intr-o zona cuprinsa intre localitatile Cogealac si Gura Dobrogei.

Au fost declansate de urgenta operatiunile de cautare – salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact.

Elicopterul a pierdut legatura radio cu baza in jurul orei 20,44 si s-a prabusit in zona localitatii Gura Dobrogei, judetul Constanta, la aproximativ 11 km de aerodrom.

In urma accidentelor, au murit cele opt persoane aflate la bordul aeronavelor – pilotul de pe MiG-21 LanceR si sapte militari aflati in elicopter. (V.E.)

Leave a Reply