WANTED! Recompensa de 1 milion de dolari pentru capturarea lui Vladimir Putin, pusa la bataie de un om de afaceri rus. „Viu sau mort!”

Antreprenorul rus Alex Konanykhin a pus la bataie o recompensa de 1 milion de dolari pentru arestarea presedintelui Vladimir Putin, transmite Jerusalem Post, oferta fiind transmisa ofiterilor din armata, care sunt incurajati trebuie sa-l considere pe dictatorul de la Kramlin drept un criminal de razboi.


„Promit sa platesc 1.000.000 de dolari ofiterilor care, respectandu-si datoria constitutionala, il aresteaza pe Putin drept criminal de razboi, in conformitate cu legile ruse si internationale”, a scris Konanykhin pe LinkedIn.

„Putin nu este presedintele Rusiei, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unor operatiuni speciale de aruncare in aer a blocurilor din Rusia, iar apoi a incalcat Constitutia prin eliminarea alegerilor libere si uciderea oponentilor sai”.

„In calitate de etnic rus si cetatean rus, consider ca este datoria mea morala sa facilitez denazificarea Rusiei. Imi voi continua asistenta acordata Ucrainei in eforturile sale eroice de a rezista asaltului hoardei lui Putin”, a adaugat omul de afaceri.

Potrivit unui articol publicat in 1996 de The Washington Post, Konanykhin a studiat la institutul de fizica si tehnica din Moscova dar a abandonat studiile pentru afaceri. La 25 de ani, avea un imperiu de peste o suta de firme. In 1992, companiile sale erau evaluate la 300 de milioane de dolari.

In 1996, in timp ce se afla in Statele Unite, Konanykhin si sotia sa au fost arestati pentru incalcarea conditiilor privind viza americana. Cazul ar fi fost declansat de acuzatia autoritatilor ruse potrivit carora acesta ar fi deturnat 8 milioane de dolari de la o banca moscovita.

In instrumentarea cazului, agentii FBI au depus marturie ca mafia ruseasca pusese o recompensa pe capul lui Konanykhin iar un fost agent KGB a declarat ca are indoieli serioase legate de acuzatiile autoritatilor rusesti.

In timpul procesului, Konanykhin a depus marturie ca a fost supus la presiuni si amenintari din partea angajatilor Russian Exchange Bank, astfel incat s-a mutat in Ungaria. Amenintarile cu violentele au continuat astfel incat a fugit in Cehia si apoi in New York.

In cele din urma, s-a ajuns la o intelegere si omul de afaceri a primit azil politic, fiind eliberat. Peste cativa ani, insa, azilul politic i-a fost revocat si s-a ordonat deportarea sa. Konanykhin a incercat sa fuga in Canada dar a fost arestat. Si acest ordin de deportare a fost anulat si a primit din nou azil politic in 2007. (I.P.)

Leave a Reply