”Timisoara pentru Ucraina” se implica in sprijinirea refugiatilor ajunsi in capitala Banatului. „Ne dorim ca toti ucrainenii care ajung in Timisoara sa se simta in siguranta”

Campania ”Timisoara pentru Ucraina” a deschis, incepand de vineri 4 martie, centrul de suport al refugiatilor ucraineni care ajung in municipiul nostru. Prin intermediul campaniei refugiatii vor avea acces la cazare verificata, sigura pentru ei.


Centrul este deschis la Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara, str. Dragalina 38-42 (zona Garii de Nord) si functioneaza non stop.

Pentru cei care vor sa puna la dispozitie cazare si masa pentru refugiati s-a infiintat un formular online, pe www.timisoarapentruucraina.ro, si un numar special prin WhatsApp la +40 741 113 952, la care oamenii pot scrie, de unde voluntarii campaniei vor prelua aceste oferte. Numarul poate fi apelat 24 de ore din 24, preferabil in scris, pentru a nu suprasolicita sistemul. Acelasi numar il pot folosi si cei care au nevoie de asistenta in preluarea refugiatilor.

Tot pentru preluarea refugiatilor, a fost infiintat si numarul scurt 0356 993, pe care este indicat sa il folositi in regim de urgenta, 24 de ore din 24.

„Ne dorim ca toti ucrainenii care ajung in Timisoara sa se simta in siguranta. Verificam toate cazarile pentru a ne asigura ca refugiatii au conditiile necesare, ca pot locui intr-un loc sigur. Directia de Asistenta Sociala ne este alaturi in tot acest demers, la fel si Politia Locala. De astazi am inceput sa primim primii refugiati ucraineni. Cei care vor sa le asigure cazare sau o masa calda sunt rugati sa o faca prin intermediul „Timisoara pentru Ucraina”, pentru a asigura acces facil si coordonat refugiatilor. Impreuna putem face mai mult bine decat separat”, transmite Flavius Ilioni-Loga de la Asociatia LOGS – Grup de Initiative Sociale, coordonator al Centrului de suport Timisoara pentru Ucraina, deschis la Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara.

Asociatia LOGS are profesionisti cu peste 10 ani de experienta in ajutorarea refugiatilor si coordoneaza primirea, iar impreuna cu Directia pentru Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara si alte organizatii de profil, ofera refugiatilor care ajung la noi in oras acces la cazare verificata, sigura, cu conditii decente.

Campania „Timisoara pentru Ucraina” are doua directii principale: pe de o parte  ofera suport de specialitate persoanelor refugiate ajunse in Timisoara si pe de alta parte  strange fonduri pentru achizitionarea de echipamente medicale si de protectie civila solicitate de orasul Cernauti (lista cu cele necesare o gasiti pe https://timisoarapentruucraina.ro).

Donatii pentru Cernauti, oras infratit cu Timisoara

Orasul Cernauti, cu care Timisoara este infratita, are nevoie de ajutoare mai specifice, pentru protectia civila. Generatoare de mare putere, vehicule pentru transportul persoanelor, echipamente de protectie si provizii medicale sunt cateva dintre lucrurile care le sunt necesare celor de peste granita. Timisorenii s-au implicat deja in aceasta actiune, iar cu ajutorul lor a fost trimisa prima serie de lucruri necesare.

”Multumim timisorenilor care au donat, pana acum s-au strans aproape 150.000 lei. Am trimis deja la Cernauti cinci generatoare de curent, donate de Profi Romania si expediate cu sprijinul Primariei Suceava si al Fundatiei Umanitare Nord 2001.

In curand pleaca un nou transport, care include medicamente si echipamente medicale, saci de dormit, paturi de campanie si saltele tip izopren. Simtim ca timisorenii sunt uniti si ne bucura ca impreuna putem aduce un aport real si oferi un ajutor atat de necesar acolo unde este cu adevarat nevoie de el”, Daniela Chesaru, director executiv al Fundatiei Comunitare Timisoara.

Toate detaliile referitoare la ce se intampla cu banii donati se gasesc pe site-ul https://timisoarapentruucraina.ro/. Donatiile pot fi facute atat pe site, cat si in contul special desemnat, gestionat de Fundatia Comunitara Timisoara – RO28 RNCB 0255 1510 2294 0001, deschis la BCR.

Companiile care doresc sa se implice pot contacta coordonatorii programului prin e-mail la timisoara.pentru.ucraina@gmail.com, completand formularul de pe site-ul www.timisoarapentruucraina.ro sau prin WhatsApp, la numarul +40 741 113 952

„Timisoara pentru Ucraina” este o coalitie de aproximativ 30 de ONG-uri, companii si institutii din Timisoara care, la initiativa Primariei Municipiului Timisoara, si-au unit eforturile pentru a ajuta populatia civila din Cernauti si Ucraina, afectata de razboi si refugiatii care ajung la Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply