Isterie octanica! Romanii au luat cu „asalt” benzinariile, dupa ce un partener Mol din Bihor a majorat pretul la 11 lei/litru. „Nu exista niciun motiv sa creasca preturile!”, anunta ministrul Energiei

Cozi imense la benzinarii in toata tara, in urma zvonului ca pretul la benzina s-ar putea scumpi peste noapte. De altfel, pretul la benzina si motorina a atins, astazi, valori record in judetul Bihor, unde un partener Mol a afisat un pret urias, iar zvonurile sunt ca acest pret sa creasca si mai mult in urmatoarele zile.


Potrivit presei locale, in cursul zilei de azi soferii au semnalat scumpiri la mai multe benzinarii din judetul Bihor, acolo unde pretul la benzina si motorina a ajuns si la 9 lei/litru.

Recordul este detinut de benzinaria Mol din Beius, unde pretul pentru un litru de combustibil a ajuns la 11,10 lei in doar cateva minute.

Mai exact, miercuri, inainte de ora 14:00, cea mai scumpa benzina standard se vindea cu 7,67 lei/litru, la Gazprom. Cel mai mic pret era la Rompetrol, unde un litru de benzina costa cu aproape 50 de bani mai puti, 7,26 lei.

Intre timp, in Oradea, preturile pentru benzina si motorina standard continua sa fie sub 8 lei/litrul.

Luati prin surprindere, soferii au stat la cozi care se intind chiar si pe mai mult de 100 de metri pentru a mai putea prinde un pret bun la benzina si motorina.

Cozi mari au fost semnalate la majoritatea benzinariilor din Oradea, traficul in zona acestora fiind serios ingreunat, scrie antena3.ro.

Pe  alta parte, in aceasta seara, purtatorul pe cuvant al Guvernului, Dan Carbunaru, a dat asigurari ca “nu sunt probleme cu stocurile de carburanti”.

El a anuntat, miercuri seara, ca premierul Nicolae Ciuca a dispus inceperea de controale ample la statiile de alimentare cu carburant: “Guvernul Romaniei nu va permite niciun derapaj, nicio tentativa de specula”.

Si ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune ca „Romania nu are nicio problema cu aprovizionarea cu carburanti in benzinarii”.

Am avut astazi intalniri de lucru cu reprezentantii Rompetrol si ai OMV Petrom si am primit asigurari ca exista stocuri suficiente de produse petroliere si vor asigura livrarile catre clienti.

Totodata, vreau sa le transmit romanilor ca nu trebuie sa intre in panica si sa stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris pe Facebook ministrul Energiei, Virgil Popescu.

El a mai spus ca nu exista niciun motiv sa creasca preturile, dar “sunt motive ca de maine Guvernul sa treaca la controale acolo unde au sarit preturile”.

E o psihoza si de aceea spun ca nu exista niciun motiv sa stam la coada si sa intoarcem capul in vremea lui Ceausescu“, a afirmat Popescu. (G.G.)

Leave a Reply