Ultima oferta pe care Putin i-a facut-o lui Zelenski pentru a pune capat razboiului din Ucraina! Mediator de pace, premierul israelian Naftali Bennett

La trei zile de la intalnirea dintre Vladimir Putin si premierul israelian Naftali Bennett apar si primele detalii. Rusia ar fi oferit Ucrainei in negocieri o versiune „finala” a propunerii sale de a pune capat razboiului, iar presedintele ucrainean Volodimir Zelenski trebuie sa o accepte sau sa o refuze, au declarat surse la curent cu discutiile, citate de Jerusalem Post.


Propunerea a fost considerata „dificila”, dar nu „imposibila”, au precizat sursele, adaugand ca ea este mai proasta decat ce ar fi obtinut presedintele ucrainean Volodimir Zelenski inainte de invazia rusa, dar ca „decalajele dintre cele doua parti nu sunt mari”.

Daca presedintele ucrainean respinge propunerea, atunci este posibil sa se intample ce a avertizat presedintele francez Emmanuel Macron, si anume ca „raul abia de acum urmeaza”.

Zelenski poate intari independenta Ucrainei, insa va trebui sa plateasca un pret ridicat, potrivit surselor citate. Se presupune el va fi fortat sa renunte la contestata regiune Donbas, sa ii recunoasca oficial pe separatistii pro-rusi din Ucraina, sa promita ca Ucraina nu va adera la NATO, sa reduca armata si sa declare neutralitatea tarii.

Ucrainenii stiu foarte bine care sunt cerintele lui Putin si ca vor fi nevoiti sa ia o decizie dramatica in urmatoarele zile, mai scrie Jerusalem Post.

Nimeni nu ii preseaza pe ucraineni, iar decizia ii apartine lui Zelenski, au spus sursele.

Un lucru este totusi sigur, si anume ca Putin este hotarat, iar complicatiile tot mai mari aparute de la inceputul invaziei nu il vor descuraja. (I.P.)

Leave a Reply