Doua strazi de la periferia Timisoarei, modernizate de primarie printr-o investite de 3,5 milioane de lei

Doua strazi importante de la periferia Timisoarei, din zona Modern, strada Orastie si strada Alpinistilor, sunt in curs de reabilitare, iar lucrarile sunt aproape de finalizare.


Zona este intens folosita de cei care intra in oras pentru a evita aglomeratia de pe Calea Dorobantilor, de locuitorii din zona si de cei care vin din Ghiroda.

Lungimea strazilor care sunt in curs de modernizare este de 827,963 m.

Carosabilul se amenajeaza pe o suprafata totala de 5.489,41 mp, se vor realiza 81 de accese la proprietati, se vor monta rigole prefabricate pe 1.631 m, se vor amenaja trotuare pe 1.598 m si piste pentru biciclete pe 1.459 m.

De asemenea, vor fi realizate spatii verzi pe 1.391 mp si se vor amenaja 91 de locuri de parcare. Va fi realizata canalizatia subterana pentru fibra optica pe 1.648 m.

„Mai sunt cateva fundatii de turnat pentru carosabil si trotuar, de finalizat bordurile si de pus rigolele pentru apa pluviala. Dupa aceea, va fi turnat covorul asfaltic si vom putea face receptia. Aceasta zona nu a vazut o interventie de decenii, cu borduri lipsa, trotuar degradat, gropi adanci, cat sa incapa o roata intreaga. Unele spatii verzi devenisera noroi, din cauza ca nu au existat locuri de parcare decente si cetatenii erau obligati sa parcheze pe ele”, transmite viceprimarul Ruben Latcau.

Valoarea lucrarilor este de 3.503.861,31 lei fara TVA, iar durata de executie este de 8 luni, incepand cu noiembrie 2021. Executantul este PORR Construct. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply