Alcoolemie falsa! Un sofer testat de politisti a demonstrat in instanta ca, de la o cafea si un corn, aparatul etilotest a indicat 0,03 mg/l alcool pur in aerul expirat

Un sofer din Sebes s-a ales cu permisul suspendat, dupa ce a fost oprit la un filtru rutier si testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost de 0,03 mg/l alcool pur in aerul expirat, desi a sustinut in fata politistilor ca nu a consumat alcool, ca a baut doar o cafea si a mancat un corn.


Drept urmare, acesta a mers in instanta pentru a-si cauta dreptatea. Un proces a avut loc pe rolul Judecatoriei Sebes, iar in data de 28 februarie 2022, o prima decizie a fost data.

In fapt, a precizat ca in data de 18.11.2021, la ora 10,30 a fost oprit de catre un echipaj de politie de autostrada pentru verificarea alcoolemiei. Ca urmare a controlului cu aparatul etilotest a reiesit valoarea de alcoolemie de 0,03, iar in consecinta i-a fost retinut permisul de conducere.

In urma acestui fapt a solicitat analize pentru prelevarea sangelui, avand in vedere ca eu nu am consumat alcool. A invederat ca in data de 18.11.2021 a consumat o cafea si a mancat un corn cu ciocolata. In urma analizelor efectuate in acest scop rezultatul final a fost de 0,0, rezultat comunicat de catre Politia de Autostrada Saliste”, se arata in motivarea instantei.

De asemenea, acesta avea inspectia tehnica periodica expirata.

Drept urmare politistii l-au amendat cu 1305 lei, dar i-au si suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru contraventia de conducere sub influenta alcoolului.

Barbatul a cerut sa fie dus la spital pentru recoltarea de sange, iar rezultatul a fost negativ.

Dupa cele intamplate barbatul a mers in instanta, unde a cerut anularea procesului verbal de contraventie. In data de 28 februarie 2022, magistratii au decis ca barbatul a adus destule dovezi pentru a arata ca nu a condus sub influenta bauturilor alcoolice, dar totusi avea ITP-ul expirat.

Acestia au decis sa anuleze contraventia in ceea ce priveste fapta contraventionala de a conduce sub influenta bauturilor alcoolice si sanctiunea aplicata, dar sa o mentina pe cea care priveste fapta contraventionala de a circula cu un autoturism cu inspectia tehnica periodica expirata, ca fiind legal si temeinic incheiat. (V.E.)

Leave a Reply