Procuror din Arges, condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa! VEZI cum si-a motivat Inalta Curte pedepsirea blanda a magistratului inca activ

Un procuror din Arges a fost condamnat definitiv, ieri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 1 an inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa, el fiind acuzat ca, in anul 2013, a provocat un accident auto, soldat cu moartea unui barbat. Este vorba despre o pedeapsa minima, in conditiile in care limita de pedeapsa prevazuta de Codul Penal este de 5 ani.


Este vorba de Catalin Visinoiu, in prezent procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges.

Aceeasi pedeapsa o primise procurorul si la instanta de fond – Curtea de Apel Constanta, cu deosebirea ca Instanta suprema a inlaturat din sentinta mai multe interdictii pe care le avea magistratul, el avand acum voie sa ocupe o functie intr-o institutie publica.

Judecatorii din Constanta au motivat condamnarea cu suspendare a procurorului, prin faptul ca acesta a suferit ample vatamari corporale ca urmare a accidentului auto si are un copil minor cu probleme de sanatate.

Conform presei locale, accidentul s-a produs in toamna anului 2013, la iesire din localitatea tulceana Jijila.

Masina condusa de Catalin Visinoiu, la acea vreme prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Macin, a derapat pe fondul unui carosabil umed si a vizibilitatii reduse, dupa care a intrat intr-un copac de la marginea drumului. In urma impactului, a decedat pasagerul de pe scaunul din dreapta, un barbat de 46 de ani. (V.E.)

Leave a Reply