ROBA in cui! Se pensioneaza judecatorul de la Curtea de Apel Timisoara care a pronuntat unele hotarari „prietenoase” in dosarele liderului interlop Lucian Boncu

Sectia pentru judecatori a CSM va discuta, in sedinta de luni, 14 martie, noi cereri de eliberare din functie a unor magistrati. Astfel, dupa o perioada in care s-a dezbatut, mai mult, solicitari de transfer sau numiri in functii de conducere, luna martie vine cu un nou val de pensionari.


Asta, in conditiile in care, in luna ianaurie 2022, spre exemplu, Sectia pentru judecatori a CSM a aprobat si trimis catre presedintele Klaus Iohannis nu mai putin de 64 de cereri de pensionare.

Printre cei 12 magistrati care asteapta, luni, solutionarea favorabila a cererilor de pensionare – patru de la curti de apel, unul de tribunal si sapte de la judecatorii – se afla si judecatorul Ioan Popescu, de la Curtea Apel Timisoara, care, in ultimii ani, a fost „zugravit” in unele publicatii ca fiind cel care a pronuntat hotarari definitive, destul de prietenoase, in dosarele liderului interlop Lucian Boncu.

In conditiile in care plecarea magistratilor din sistem a devenit un fenomen ingrijorator, fostul presedinte al Judecatoriei Timisoara, Mihai Balan, membru in CSM, a tinut sa le transmita un mesaj colegilor sai, dand asigurari ca nu au motive sa se teama, intrucat nu exista vreun proiect privind modificarea conditiilor de pensionare.

De la inceputul anului au fost foarte multe cereri de pensionare. Este un numar extrem de mare de oameni care pleaca din sistem, si inca nu sunt toate pe rol. Cred ca este un semnal de alarma, cred ca este vorba despre instabilitate si zvonuri care se propaga.

Mereu sunt intrebat despre aceleasi lucruri: daca se modifica varsta de pensionare, conditiile in care ne desfasuram activitatea si alte probleme pe care deja le stim.

Cred ca ar trebui ca Ministerul Justitiei si noi sa transmitem colegilor ca nu ar trebui sa isi faca griji in privinta aceasta, cel putin eu nu cunosc sa fie vreo propunere de modificare a conditiilor de pensionare, si ca ar trebui sa ramana in sistem cei care mai pot, cei care au putere de a-si continua activitatea, pentru ca este nevoie de oameni cu experienta, si prin simplul fapt ca pot sa transmita aceasta experienta celor care vin acum, noi judecatori, noi procurori”, este mesajul optimist al judecatorului timisorean. (G.I.)

Leave a Reply