Dosar penal pentru o femeie din Sibiu, dupa ce s-a dat drept refugiata din Ucraina pentru a solicita bunuri adunate in cadrul unei campanii umanitare

O femeie in varsta de 32 de ani din Sibiu s-a ales cu dosar penal pentru inselaciune, dupa ce s-a dat drept refugiata din Ucraina pentru a primi din donatiile stranse in cadrul unei campanii umanitare. Prejudiciul evaluat la 1.500 de lei a fost recuperat in totalitate.


Politistii au fost sesizati, duminica seara, de un barbat din Sibiu, organziator al unei campanii umanitare destinate sprijinirii refugiatilor din Ucraina, care a reclamat faptul ca o femeie s-a prezentat la centrul de colectare, pretinzand ca este refugiata din Kiev, Ucraina, si l-a determinat sa ii doneze mai multe bunuri alimentare si nealimentare.

Femeia a primit bunuri de igiena personala, alimente, jucarii si rechizite scolare. Prejudiciul total a fost de aproximativ 1.500 de lei si a fost recuperat in totalitate. 

“In seara zilei de 13 martie a.c., in jurul orei 18, la sediul Politiei Municipiului Sibiu, un sibian, organizator al unei campanii umanitare destinate sprijinirii refugiatilor din Ucraina,  a reclamat faptul ca, la aceeasi data, in jurul orei 12,00, o femeie necunoscuta s-ar fi prezentat la un punct de colectare din municipiul Sibiu unde, sub pretextul ca este refugiata din Kiev-Ucraina, l-ar fi determinat pe organizator sa-i doneze mai multe bunuri alimentare si nealimentare.

In cauza, la nivelul Politiei Municipiului Sibiu – Biroul de Investigatii Criminale, s-a deschis un dosar de cercetare penala privind savarsirea infractiunii de inselaciune, iar in urma investigatiilor efectuate cu celeritate, politistii au reusit identificarea femeii, o sibianca in varsta de 32 de ani.

Prejudiciul, in valoare de aproximativ 1.500 de lei, constand in bunuri de igiena personala, alimente, jucarii si rechizite scolare, a fost recuperat in totalitate.

Cercetarile continua la nivelul Politiei Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu”, se arata intr-un comunicat oficial al IPJ Sibiu. (Vlad Enciu)

Leave a Reply